Kolmapäeval Team Estonia sportlasfoorumil esinenud rahvusvahelise olümpiakomitee sportlaskomisjoni esinaine Emma Terho on sportlaste häält ROK-i võimukoridorides võimendanud alates 2018. aastast, neist kaks viimast selle vabatahtliku organisatsiooni juhina.

Hokimängijana on Terho läinud ajalukku kui noorim Soomest pärit taliolümpia medalist, tulles 1998. aasta Nagano mängudel pronksile 16 aasta ja 54 päeva vanusena.

„Hakkasin mängima hokit seitsmeaastasena ja proovisin kätt veel paljudel spordialadel. 14-aastasena mõistsin, et mul on võimalik koondisse pääseda. 16-aastasena olümpial osaleda oli päris eriline kogemus. Arvasin toona, et olen juba täiskasvanud ja mul oli mõtteviis „ärge tulge mulle ütlema, mida teha“. Alles hiljem mõistsin, et mul on veel elus palju õppida,“ rääkis Terho Eesti sportlastele esinedes.

Ajaratast 24 aastat edasi kerides seisab Terho uute ja globaalsemate probleemide ees. 40-aastase Terho tegeleb teemadega olümpiaküla mugavusest kuni Venemaal vangis istuvate USA korvpallurite ja Ukraina sportlaste vaimse terviseni välja.

Jaga
Kommentaarid