Portugal läks valiksarja play-offi finaalis vastamisi suurüllataja Põhja-Makedooniaga, kes möödunud nädalal lülitas Itaalia konkurentsist. Sedapuhku panid 2016. aasta Euroopa meistrid oma paremuse siiski maksma.

Portugal võitis Portos toimunud kohtumise 2:0, mõlemad väravad lõi Bruno Fernandes (32. ja 65. minut). Esimesele tabamusele tegi eeltöö tiimikaaslane Cristiano Ronaldo, teise värava puhul sai resultatiivse söödu kirja Diogo Jota.

Teises play-off finaalis läksid vastamisi Rootsi ja Poola. Poolakad võitsid kodus rootslasi 2:0.

Kuigi avapoolaega domineeris rohkem Rootsi, avas teise poolaja alguses väravaarve hoopis Poola. Poolale teenis penalti Grzegorz Krychowiak, mille Robert Lewandowski 49. minutil ka realiseeris. Poolakale oli see koondise särgis juba 75. väravaks.

Rootslased jätkasid üritamist, aga 73. minutil sahistasid taas võrku võõrustajad. Sedapuhku kasutas kaitsjate eksimuse osavalt ära Piotr Zielinski. Viimase veerandtunni jooksul tegi Robin Olsen veel mitu head tõrjet, päästes Rootsi suuremast kaotusest. Rootsi tõi viimaseks kümnekonnaks minutiks platsile ka Zlatan Ibrahimovici, aga ka 40-aastane vanameister ei suutnud svenssoneid aidata.

Euroopast on veel selgumata viimane MM-ile pääseja. Kolmandas play-off turniiris alistas Wales esimeses poolfinaalis 2:1 Austria. Teine poolfinaal Šotimaa ja Ukraina vahel lükati ukrainlaste palvel juunikuusse.