Laporta avaldas, et Barcelona on kahe välisklubi mängijaga juba lepingud järgmiseks hooajaks sõlminud. "Üks on poolkaitsja, teine on keskkaitsja. Nende nimesid ma mainida ei tohi," jäi Laporta salapäraseks. Jalgpallimaailmas just üleminekutele keskenduva jalgpalliajakirjaniku Fabrizio Romano andmetel on tegu Itaalia liiderklubi AC Milani keskväljamootori Franck Kessie ja Londoni Chelsea kogenud kaitsja Andreas Christenseniga.

Mõlemat mängijat on meedias Barcelonaga seostatud juba paar kuud. Tasub mainida, et Kessie ja Christenseni lepingud vastavalt Milani ja Chelseaga aeguvad käimasoleva hooaja järel ehk Barcelona pääseb üleminekutasude maksmisest.

Laporta kinnitas ühtlasi, et klubi endine talisman, mullu suvel Pariisi Saint-Germaini siirdunud Lionel Messi Barcelona radaril pole. "Möödunud suvel tegime seda, mida olime sunnitud tegema," vihjas president finantsprobleemidele. "Mingit vestlust Messiga tema potentsiaalse tagasituleku osas pole olnud. Reaalsus on, et praegu me seda võimalust ei kaalu. Lionel on maailma parim, kuid selline tehing meie plaanidesse ei mahu."

Üks ründestaar ikkagi liitumas?

Barcelonat on viimasel ajal meedias seostatud mitme ründetähega. Ajakirjanduses on palju spekuleeritud Kylian Mbappe (PSG), Erling Braut Haalandi (Dortmundi Borussia), Mohamed Salah (Liverpool) ja Robert Lewandowski (Müncheni Bayern) tuleviku üle ning neid kõiki on teiste hulgas seostatud ka Barcelonaga.

Laporta andis mõista, et vähemalt Mbappe ja Haalandi tehingud läheksid klubile liiga kalliks maksma. "Me ei kulutaks kunagi nii suuri summasid. Praegu on nad Barcelonast väga kaugel," tõdes ta.

"Ma ei saa öelda, kas me oleme Lewandowski või Salah' esindajatega läbirääkimisi pidanud, sest vastasel juhul ütleb klubi mulle, et tekitan läbirääkimistel probleeme," lisas Laporta krüptiliselt.

Barcelona palluritest on segadus Prantsusmaa koondislase Ousmane Dembele ümber. Dembele ja Barcelona suusad läksid jaanuaris kapitaalselt risti ning klubi soovis prantslase lahkumist. Nimelt oli Barcelona mullu suvest saadik pakkunud Prantsusmaa koondislasele uut lepingut, kuid Dembele lükkas kõik pakkumised tagasi. Nii teatasid Barcelona juhid, et Dembele peab jaanuaris tööandjat vahetama. Prantslast ei õnnestunud aga kellelegi maha müüa, mis tähendas, et Dembele jäi Kataloonia hiiu juurde.

Praeguseks on maailmameister endale koha võistkonnas tagasi võidelnud. "Mulle meeldib Dembele väga, ta on imeline mängija. Tegime talle pakkumise, mis kehtis 20. detsembrini. Kui ta tahab jätkata, peab ta leppima meie palgapiirangutega," lisas Laporta.