Itaalia põrus möödunud neljapäeval toimunud MM-i play-offi poolfinaalis, kui Põhja-Makedooniale kaotati 0:1. Makedoonlased lähevad tänases finaalis vastamisi Portugaliga, paari võitja tagab koha talvisel MM-il.

Mõistangi langesid valitsevad Euroopa meistrid Saapamaal suure kriitikarahe alla. Itaalia meedias spekuleeriti, et Mancini astub pärast krahhi ise ametist tagasi.

Esmaspäeval teatas 57-aastane itaallane, et seda siiski ei juhtu. "Rääkisin Itaalia alaliidu presidendi Gabriele Gravinaga. Meil on kõige osas samad ideed," vahendas Goal.com Mancini sõnu pressikonverentsil, mis peeti seoses teisipäevase sõprusmänguga Türgi vastu. "Räägime pärast mängu rahulikumalt sellest, mida on vaja tulevikus parandada."

"Olen endiselt noor ning soovisin võita Euroopa meistritiitli ja tulla maailmameistriks," põhjendas Mancini enda seisukohta. "Mul on vaja veel aega, et see teine unistus täita."

Mancini plaanib tulevikus koondisesse kaasata rohkem noori talente. "Kui vaadata praegust tiimi, siis paari täiendusega oleksime võinud tulla maailmameistriks," arvas itaallane. "Loomulikult peame paljud asjad üle vaatame. Muudame midagi järgmisteks mängudeks."

Itaalia koondis koguneb pärast tänast taas juunis, mil algab uus Rahvuste Liiga hooaeg. Itaalia kuulub A-divisjonis ühte alagruppi Saksamaa, Inglismaa ja Ungariga.