Täna õhtul kohtuvad 2022. aasta MMi Euroopa valiksarja play-off'i finaalides Portugal ja Põhja-Makedoonia ning Poola ja Rootsi. Paari võitjad tagavad pääsu Kataris toimuvale finaalturniirile.

Tõenäoliselt on see Manchester Unitedi ründaja Ronaldo viimane võimalus MMile jõuda, kui ta just ei mängi 41-aastaseks saamiseni.

"Kutsun fänne üles – ma tahan, et Dragaol (staadionil – toim) põrgu lahti läheks," sõnas 37-aastane Portugali kapten suure mängu eel.

Ronaldo lisas: "Ma läksin eile õhtul magama, mõeldes, et tahan, et staadion paneks meie hümni ajal muusika seisma ja laseks fännidel seda a cappella laulda, et näidata meie kirge, tugevust ja ühtsust."

Portugali meeskond jäi viimati MMilt eemale 1998. aastal.

"Meie jaoks on see mäng elu ja surma küsimus. Selle mängu võitmine on vastutus. Meie jaoks on see ka meie elu mäng. Nad (vastased – toim) on paljudes mängudes üllatanud, kuid ma usun, et nad ei üllata meid," lisas Portugali koondise kõigi aegade parim väravakütt. Oma 115-st koondise väravast seitse on Ronaldo löönud MMidel.

Põhja-Makedoonia šokeeris play-off'i poolfinaalis valitsevat Euroopa meistrit Itaaliat 1 : 0 võiduga. Portugal sai jagu Türgist 3 : 1.

Oma tulevikust rääkides jäi Ronaldo saladuslikuks: "See, kes otsustab minu tuleviku üle, olen mina. Kui tahan kauem mängida, siis mängin. Kui ei taha, siis ei mängi."