Üle pika aja sai HC Kehra/Horizon Pulp&Paper kokku esindusmeeskonda meenutava koosseisu, sest mitu nädalat mängiti Balti liiga kohtumisi vägagi puuduliku rivistusega. HC Tallinn aga pidas 2022. aastal üldse esimese koduliigamängu – niivõrd palju pealinlaste kohtumisi lükati vahepeal edasi.

Viimane HC Tallinna vastasseis Eesti klubiga toimus just kehralastega, kellele detsembris karikavõistluste pronksimängus 24:28 alla jäädi. Kohtumine Kalevi spordihallis algas tasavägiselt ja tõhusa kaitsetegevusega mõlema meeskonna poolt. Väravaid tuli visalt ning üheksaminutilise mängu järel oli seis 3:3.

Siis spurtis kodumeeskond ette, Marek Karu tegi 6:3 ja sama mees 17. minutil ka 9:4. Kehra tõhustas kaitset, Tallinnal oli kohati raskusi viskele saamisega ja David Mamporia vähendas kaotusseisu 10:7 peale. Pealinlastel oli aga pidurdamatus hoos mängujuht Vitali Gorovõi, kelle kaugvisked ja läbimurded vahe uuesti viiele rebisid.

Puhkepausile mindi Tallinna eduseisul 13:10, aga teine poolaeg algas veelgi väravatevaesemalt kui esimene. Mikola Naum peatas Kehra väravasuul nii Jürgen Rooba kui ka Dmõtro Turtšenko karistusvisked, kuid hästi tõrjus teisel pool platsi ka sama kogenud Marius Aleksejev.

Vahe püsis kahe-kolme peal, kuniks Tallinna noor joonemängija Karl Kramm 38. minutil 16:12 viskas. Siis saabus Tallinna mõõn, sest üheksa minutiga väravalisa ei saadud. 43. minutil vähendas Keret Kippari pärast Naumi oivalist söötu kiirrünnaku lõpetuseks vahe minimaalseks.

Võõrustajad said väravapõuale ajutist leevendust ja 49. minutil tuli Markus Oliver Mädo viskest 19:15 edu. Kehra võitles ja tegi seda edukalt – Sergio-Silver Kreegimaa tabas kaks korda, Mamporia lisas ühe värava ning Tanel Vilks tõi 56. minutil tabloole viigi 19:19.

Mädo viis uuesti juhtima Tallinna, kes jäi viimaseks kaheks minutiks vähemusse pärast Igor Skiba kolmandat kaheminutilist karistust. Minut enne lõppu viskas Mamporia viigivärava ning enamat kumbki meeskond ei suutnud. 20:20 viik tähistas Kehra esimest punkti meistriliigas, eelnevad kuus kohtumist oli kaotatud.

HC Tallinn jätkab seitsme punktiga kolmandal kohal, Põlva Servitil on 11 ja Viljandi HC-l üheksa silma. Pealinlaste kasuks avapoolajal kaheksa väravat visanud Gorovõi teisel pooltunnil skoori ei teinud, Mädo lisas neli ja Karu kolm väravat. Kehra kasuks tabas Mamporia kuus, Danil Gumjanov neli ja Kreegimaa kolm korda.

Meistriliiga 9. voor:

2.03. 19:00 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Põlva Serviti (Kehras)

2.03. 19:00 Raasiku/Mistra – HC Tallinn (Arukülas)

2.03. 19:00 Viljandi HC – SK Tapa (Viljandis)