Balti liiga tabelitipus on kaks vooru enne lõppu Eesti paar Põlva Serviti ja Viljandi HC 38 punktiga. Kolmas on Vilniuse VHC Šviesa 31 silmaga. Kehra on 16 punktiga üheksandal kohal ning Tapa ja Raasiku paiknevad vastavalt 13 ja 11 silmaga kohtadel 11.–12.

Tugevad poolajalõpud tõid Viljandile kindla võidu

Päev varem SK Tapa minimaalse paremusega alistanud HK Ogre võõrustas pühapäeval Viljandi HC-d. Avaminutitest peale algas korralik skoorimispidu, mis mängu lõpuks viis 72 väravani. Ogre juhtis 10:8, aga Viljandi tegi võimsa poolajalõpu ning puhkama mindi juba mulkide 23:19 eduseisul.

Korduvalt jõudsid lätlased teise pooltunni algul ühe värava kaugusele, ent seisult 24:23 põgenes Viljandi eest. Vastased püüdsid väravavahi lisaväljakumängijaga asendada, aga Rasmus Ots oli peaaegu sama heas viskehoos kui meeskonnakaaslased.

Kümneväravaliseks kasvatas Viljandi edu Oliver Ruut ning lõpuks saadi kindel võit tulemusega 42:30. Andrei Basarab viskas kuus ja Mikk Varik viis väravat. Koguni viie palluri – nende seas ka väravavaht Ots – nimele kirjutati neli tabamust.

HC Kehra/Horizon Pulp&Paperi koosseisumured jõudsid uuele tasemele, kui kodumängus Raasiku/Mistra vastu jooksid platsile treenerid Mart Raudsepp ja Jaan Kauge ning klubi tegevjuht Janar Mägi. Külalised haarasid tosina minutiga 5:1 edu, kuid Kehra võitles välja 7:7 viigi.

Poolaja võitis siiski Raasiku/Mistra 11:7, kasvatas teisel pooltunnil kiirelt vahe suuremaks ja sai Balti liigas viienda võidu tulemusega 26:17. Vladislav Naumenko viskas viis, Martin Nerut, Arno Vare ja Vladimir Žitnikov neli väravat. Kehral tabas Alvar Soikka neli ning Mägi, Indrek Normak ja Tanel Vilks kolm korda.

Tapa sai teise üheväravalise kaotuse järjest

Põnevaim kohtumine toimus Ludzas, kus SK Tapa sai küll SK Latgolsi vastu 4:2 algedu, ent jäi siis 4:7 taha ja kaotas avapoolaja 11:16. Enne pühapäeva Balti liigas ainsana punktita olnud Latgols kasvatas teise pooltunni algul edu juba seitsmeväravaliseks, ent siis "ärkasid" tapalased.

Kaheksa minutiga tehti 7:1 vahespurt, erilises hoos oli mängujuht Marten Saar ja tema täpne karistusvise seadis 40. minutil seisuks 20:19. Praktiliselt kohtumise lõpuni kulges mäng nii, et Tapa vähendas vahe minimaalseks, kuid lasi siis Latgolsi jälle kahe-kolmega ette. Viis minutit enne lõppu juhtis kodumeeskond 30:27.

Siis tabas Vahur Oolup ja kahel korral Saar ning kui mängida jäi kaks minutit oli tablool viik 30:30. Otsustava värava viskas aga Edijs Kušners ja Latgols võitis 31:30. Saar tabas Tapa kasuks kümme, Oolup kuus ja Ilja Kosmirak neli korda. Lätlaste paremäär Renars Grebennikovs viskas 12 väravat.

"Esimene poolaeg polnud üldse mängu, teine oli pisut parem. Aga vastaste äärtel lasime liiga lihtsalt toimetada ja meie realiseerimine oli just äärtelt kehvapoolne, eriti kui Rail Ageni esimesel pooltunnil põlve vigastas. Otsustavaid hetki ei oska me ka rahuldavalt mängida," kommenteeris Tapa juhendaja Aron Jaanis pärast kaht minimaalset kaotust sel nädalal.