Serviti jätkab 18 mängu järel liidrina 32 punktiga, Viljandi HC-l on kaks silma vähem. Otsepääse finaalnelikusse hakkab mõlema Eesti klubi jaoks ühe reaalsem näima, sest kuigi jälitajatel on kaks-kolm kohtumist vähem peetud, on vahe suur. Šviesal on 21, HC Vilniusel 20 ja Dobele ZRHK Tenaxil 19 punkti.

Šviesa näol oli esiteks tegu valitseva Leedu meistri ja teiseks tabelitipus oleva Eesti duo lähima jälitajaga. Servitil puudusid paljude teiste seas vasakääred Henri Sillaste ja Mathias Rebane ning nii alustas veidi harjumuspäratul positsioonil Henri Hiiend. Lisaks tegid debüüdi Põlva esindusmeeskonna eest 17-aastased Joonas Vassiljev ja Karl Markus Kannel.

Külalised alustasid isukalt ja pääsesid 3:1 ette, kuid Serviti sai kiirelt kaitse korda ning koos Eston Varuski tõrjetega pandi kokku võimas kaheksaminutiline periood. Selle jooksul tabas Andris Celminš kolm ja Arturs Meikšans kaks korda ning 12. minutil juhtis juba Serviti 8:4.

Šviesa oli põlvalaste kaitse vastu jätkuvalt hädas ning kodumeeskonna saadud kiirrünnakud tõid tulemust – Kristjan Muuga tabamus aitas Serviti 13:7 ette. Poolajavileks näitas tabloo numbreid 18:12 ja teise pooltunni algul hoidis Serviti vastaseid viis minutit väravata.

Rünnakul tabas kahel korral Muuga ning Celminši täpsest viskest tuli 21:12. Sama mees kasvatas 38. minutil vahe kümnele väravale ja ehkki Leedu meister lõpuminutitel vahet vähendas, kindlustas Serviti liidrikohta 32:26 võiduga. Celminš tabas kaheksa korda, Muuga ja Tõnis Kase lisasid viis ning Hiiend ja Carl-Eric Uibo neli väravat.

"Arvasime, et puudujatest tingitud aukude lappimine saab raske olema, aga mehed tegid väga-väga hea mängu. Eriti esimesel poolajal, kus hoidsime tehnilise praagi peaaegu nulli peal ja leidsime häid lahendusi rünnakul," kiitis meeskonna sooritust peatreener Kalmer Musting.

"Muidugi tõmbasime teisel poolajal veidi hoogu maha, mõeldes juba pühapäevase mängu peale. Tervikuna olen väga rahul nii mängupildi kui ka suhtumisega, sest mängijad teadsid, et nii mõnedki peavad tavapärase 15-20 minuti asemel enam kui kaks korda rohkem rabama," lisas Musting.

Eesti klubide pühapäevased mängud Balti liigas:

6.02. 14:00 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Vilniuse VHC Šviesa (Kehras)

6.02. 16:00 Põlva Serviti – HC Vilnius (Põlvas)

6.02. 17:00 Dobele ZRHK Tenax – Raasiku/Mistra (Dobeles)