Šilhavý sõnul ei mõjuta nende ettevalmistust ja mängu kuidagi asjaolu, et Eesti peab homme väljakule tulema B- või isegi C-koondisega.

"Midagi pole meie jaoks muutunud. Keskendume jätkuvalt oma mängule ja tahame homme võita," sõnas Šilhavý pressikonverentsil. "Meil oli eelmisel sügisel sama olukord ja pidime uute meestega mängima."

Sama meelt oli ka Tšehhi koondise kapten Vladimír Darida. "Eesti koondise muutused meie jaoks midagi ei muuda. Läheme kolme punkti järele."

Šilhavý tunnistas, et sunnitud vahetusi teinud Eesti koondise kohta neil palju infot ei ole, kuid eriliseks probleemiks ta seda ei pea, sest mitmed olulised mängijad jäid Eesti meeskonda alles.

"Mänguks valmistumine oli pisut keeruline, sest Eestil on vahetunud peatreener ja nüüd on ka palju uusi mängijaid. Aga koroonaajal nii need asjad on. Samas jäid mitmed põhimängijad Eesti koondisse alles. Teame, et Eesti koondis mängib väga taktikaliselt ja teil on hea kaitse," ütles peatreener meie koondise iseloomustamiseks.

Berliini Herthas mängiv Darida rõhutas, et tasavägises valikgrupis on väga oluline hästi alustada. "Tahame sarja alustada hästi ja üritame kolmest selle akna mängust võtta võimalikult palju punkte. Muidugi peame kodus hästi mängima, aga ka võõrsilt on punkte vaja," ütles kapten. Tšehhit ootab pärast Eestiga kohtumist kodumäng tugeva Belgiaga ja võõrsilmäng Walesiga.

Teatavasti andis üks Eesti koondise mängija positiivse koroonaproovi, misjärel määrati suurem osa tiimi liikmetest lähikontaktsetena isolatsiooni ja koondisekutse said teise ešeloni mängumehed.

Eesti koondis võõrustab Tšehhit Poolas Lublin Arenal homme kell 21.45.