"See (Jemelka eemalejäämine) ei olnud positiivne koroonatest," sõnas rahvuskoondise pressiesindaja Petr Šedivý kodumaa meediale. "Jemelka viibib Prahas ettevaatusabinõuna. Kõik testid osutusid negatiivseteks, kuid ta tundis end haigena, seega eelistab ta jääda arstide hoole alla."

Küll on tšehhidel positiivse koroonatesti andnud aga fotograaf, kes pidi koos rahvusmeeskonnaga Poola sõitma. Kuid kuna ta ei puutunud meeskonnaliikmetega kokku, ei pidanud keegi koondisest maha jääma.

Neli Saksamaa klubide mängijat - väravavaht Jiri Pavlenka (Bremeni Werder), kaitsja Pavel Kaderabek (Hoffenheim), poolkaitsja Vladimir Darida (Berliini Hertha) ja ründaja Patrik Schick (Leverkusen) - jätsid koroonaviiruse piirangute tõttu Prahasse reisimata ning sõidavad koduklubide juurest otse Lublinisse. Nimetatud nelik teebki kaasa vaid Eestiga kohtumise.

Pärast Eestiga mängu võõrustab Tšehhi koondis 27. märtsil Prahas Belgiat, 30. märtsil kohtutakse Cardiffis Walesiga.

Kuna üks Eesti koondise mängija andis positiivse koroonaproovi, siis määrati suurem osa tiimi liikmetest lähikontaktsetena isolatsiooni. Seega muutus Eesti koondise koosseis totaalselt (Loe lähemalt siit).