Eesti suurimad lootused on seotud naiste epeevehklemise individuaalvõistlusega, kus kõik kolm meie sportlast (Julia Beljajeva, Erika Kirpu ja Katrina Lehis) võivad hea võistluse korral medalimängu sekkuda. Naiste turniiril on kokku 34 osalejat - kõik Eesti sportlased alustavad teisest ringist ehk 32 parema seast.

Erika Kirpu (koht maailma edetabelis 23.) läheb kokku ameeriklanna Kelly Hurleyga (16.) ning võidu korral tuleb talle ilmselt teises ringis vastu maailma teine mõõk korealanna Injeong Choi, kes ootab oma vastast maailma 32. ja 33. numbri vastasseisust.

Julia Beljajeva (36.) kohtub esmalt prantslanna Coralina Vitalisega (9.) ning kui teda õnnestub võita, siis järgmisena tõenäoliselt korealanna Young Mi Kangiga (8.).

Meie kõrgeima asetusega vehkleja Katrina Lehis (12.) ristab mõõgad poolatari Ewa Trzebinskaga (30.) ning seejärel võib talle vastu tulla eksmaailmameister itaallanna Mara Navarria (6.).

Eestlannadel on finaali jõudmiseks vaja seega järjest alistada neli vastast, kuldmedaliks viis vastast. Puhtteoreetiliselt on võimalik ka Eesti kolmikvõit, sest kõige varasemalt saaksid eestlannad omavahel kokku minna poolfinaalis (Lehis-Beljajeva).

Naiste epeevehklemise esimene ring algab meie aja järgi kell 3.00, poolfinaalid ja medalimatšid algavad kell 12.00. Eestlaste esimese ringi matšid algavad kell 4.25 (Kirpu ja Beljajeva) ja 4.55 (Lehis).

Alguse saab ka naiste tenniseturniir, kus Eestit esindab maailma 28. reket Anett Kontaveit. Avaringi loos Kontaveidile suurt hõlpu ei andnud: juba 64 parema seas tuleb tal vastamisi minna kreeklanna Maria Sakkariga (WTA 19.), kes on sel aastal näidanud head hoogu. Tänavu on Kontaveit ja Sakkari juba kohtunud kahel korral (Melbourne'is kõvakattel jäi peale Kontaveit, Madridis liival Sakkari). Kontaveidi ja Sakkari kohtumine on kavas kolmanda väljaku teise kohtumisena (esimene kohtumine algab kell 5.00), mis tähendab, et eelduslikult võiks eestlanna kohtumine alguse saada 6.30-7.00 paiku.

Esimene medaliala, kus eestlased võistlevad, toimub varahommikul, kui meeste maanteesõidus on 130 startija seas ka Tanel Kangert ja Peeter Pruus. 234 km pikkusel mägisel trassil antakse ratturitele lähe kell 5.00.

Oma teisel olümpial võistlev laskja Peeter Olesk alustab meeste 10 m õhupüstoli kvalifikatsiooni kell 7.00. 36 sportlasest selgitatakse kvalifikatsioonis välja kaheksa paremat, kes jagavad kell 9.30 finaalis ära medalid.

Meie aja järgi hommikupoolikul tehakse Eesti ratsaspordi ajalugu: nimelt on esimest korda olümpiamängudel võistlemas Eesti ratsutaja. Dina Ellermann koos hobuse Donna Annaga teeb avastardi koolisõidu kvalifikatsiooni avapäeval kell 11.00.

Viimase Eesti sportlasena asub homme võistlustulle Kregor Zirk - tema 400 meetri vabaujumise eelvõistlus algab kell 13.49. 38 sportlasest pääsevad finaali kaheksa paremat.

Eesti sportlaste ajakava (meie aja järgi) laupäeval (24.07):

4.25 - vehklemine, naiste epee individuaalvõistluse eelringid (Julia Beljajeva, Erika Kirpu, Katrina Lehis)

5.00 - jalgrattasõit, meeste maanteesõidu grupisõit (Tanel Kangert, Peeter Pruus)

u 6.30 - tennis, naiste esimene ring (Anett Kontaveit)

7.00 - laskmine, meeste 10 m õhupüstoli kvalifikatsioon (Peeter Olesk)

9.30 - laskmine, meeste 10 m õhupüstoli finaal

11.00 - ratsutamine, koolisõidu individuaalne GP, kvalifikatsiooni 1. päev (Dina Ellermann ja Donna Anna)

12.00 - vehklemine, naiste epee individuaalvõistluse poolfinaalid ja medalimatšid

13.49 - ujumine, meeste 400 m vabalt (Kregor Zirk)