TaaniSoome EM-finaalturniiri matši 43. minutil kokku kukkunud Erikseni süda seiskus ja mäng peatati. Arstid suutsid Taani koondise liidri elu päästa ja kohtumine peeti samal õhtul lõpuni. Taani kaotas 0 : 1.

Taanlaste väravavaht Kasper Schmeichel ütles, et tema ja koondise kapten Simon Kjær said tunnelis ootamise ajal Erikseniga telefoni teel rääkida. UEFA andis mängijatele kaks valikut: kas matš samal õhtul lõpetada või järgmisel päeval kell 12 murule tulla. Taanlased valisid esimese variandi, selle poolt oli ka Eriksen.

Tagantjärele tunneb Schmeichel, et UEFA käitus valesti. "Meid pandi olukorda, mis polnud minu arvates aus. Meil oli kaks valikut. Tunnen, et meist keegi kõrgemal asuv isik oleks pidanud UEFA-le selgeks tegema, et sellise valiku tegemiseks polnud õige aeg," vahendas tema sõnu väljaanne B.T.

Poolkaitsja Pierre-Emile Højbjerg kirjeldas tundeid, mis teda pärast Erikseni murule varisemist valdasid.

"Nägin, et Christian lamas murul ja vaatas väljaku poole. Tema silmad olid valged ja mul tekkis mõte, et see on väga kummaline. Siis nägin, et Simon Kjær jookseb Christiani poole. Mõtlesin, mis toimub," meenutas ta.

"Läksin treenerite juurde ja seisin seal pikka aega. Järsku nägin, et meedikud teevad kätega (elustamis)liigutusi. See oli hirmutav," lisas Højbjerg.

Højbjergi sõnul tuletas Erikseniga juhtunu talle meelde, et elu tuleb nautida nii palju kui võimalik, sest kunagi ei tea, millal see lõppeda võib.

"Mõtlen oma abikaasa ja laste peale. Aga praegu annab mulle kõige enam energiat see, et Christian paraneb."

Järgmisena kohtub Taani Belgiaga, mäng peetakse neljapäeval.