Poola alustas kohtumist domineerivamalt, kuid rünnakul jäädi hambutuks. Kohtumist läkski 19. minutil juhtima hoopis Slovakkia, kui Robert Mak mängis kaks Poola kaitsjat üle, murdis karistusalla sisse, lõi küll palli vastu esiposti, mis aga omakorda põrkas Poola puurilukust Wocjiech Szczesny peast võrku. Tabamus läkski kirja väravavahi omaväravana.

Poola jõudis teise poolaja esimesel minutil viigini, kui võrku sahistas Karol Linetty. Poola jätkas ründavalt, kuid mängupilt muutus 62. minutil, mil teise kollase kaardi teeenis Grzegorz Krychowiak. Slovakkia kasutas arvulise enamuse ära, kui Milan Škriniar lõi 69. minutil nurgalöögist 2:1 võiduvärava.

Viigiväravat taga ajanud Poola siiski tabamuseni ei jõudnud ning pidi EM-i alustama kaotusega. Kahvatuks jäi ka poolakate suurim staar Robert Lewandowski, kes lõi küll mitmel korral peale, kuid suurt ohtu siiski vastaste väravale ei tekitanud.

STATISTIKA:


Loe eelvaadet blogi alt.

Poola läheb EM-ile vastu suurte ootustega. On ju nende ridades paljude silmis maailma hetke parim jalgpallur Robert Lewandowski. Viis aastat tagasi jõudis Poola veerandfinaali, vähemalt sama hästi loodetakse tegutseda ka tänavu. Tänavune EM on Poolale ajaloos neljas. 2008. ja 2012. aastal piirduti alagrupiturniiriga.

5,4 miljoni elanikuga Slovakkia mängib EM-il teist korda. 2016. aastal kaheksandikfinaali jõudnud slovakid loodavad tänavu saavutust korrata, kuid ülesanne on raske. E-alagrupis ootavad neid ees Poola, Rootsi ja Hispaania.

Võrreldes viimase EM-iga on Slovakkia koosseis noorenenud. Koondisekarjääriga on lõpparve teinud keskkaitsja Martin Škrtel. Siiski mängib veel endine Napoli tähtmängija Marek Hamšík (33), kes on praegugi meeskonna olulisim mängija

Eeldatavad algkoosseisud:

Poola: Wojciech Szczęsny (Torino Juventus); Bartosz Bereszyński (Sampdoria), Kamil Glik (Benevento), Jan Bednarek (Southampton); Kamil Jóźwiak (Derby County), Grzegorz Krychowiak (Moskva Lokomotiv), Jakub Moder (Brighton and Hove Albion), Tymoteusz Puchacz (Poznani Lech); Mateusz Klich (Leeds United), Piotr Zieliński (Napol); Robert Lewandowski (Müncheni Bayern)

Slovakkia: Martin Dúbravka (Newcastle United); Peter Pekarík (Berliini Hertha), Lubomir Šatka (Poznani Lech), Milan Škriniar (Inter), Tomaš Hubočan (Omonia); Juraj Kucka (Parma), Jakub Hromada (Praha Slavai); Lukaš Haraslín (Sassuolo), Marek Hamšík (IFK Göteburg), Robert Mak (Ferencvaros), Ondrej Duda (FC Köln)

Mida arvavad eksperdid?

"Poola silmis tuleb tänane kohtumine Slovakkia vastu võita. Kuna hiljem ootab ees võõrsilmatš Sevillas Hispaaniaga, ootavad poolakatest fännid täna tulemust, et pinged maha saada," rääkis UEFA kodulehele Poola ajakirjanik Piotr Kozminski. "Lewandowski on võtmemängija, kuid mure on (peatreeneri) Paulo Sousa osas, kes alles jaanuaris tuli ametisse. Kardetakse, et tal pole piisavalt aega olnud meestele oma ideid edasi anda."

"Slovakkia jaoks on see samuti suur mäng. Kui võtta arvesse ka 2010. aasta MM, on see kolmas suurturniir ning Slovakkia loodab kolmandat korda ka alagrupist edasi pääseda. Slovakkia tundub autsaider, seda eriti, kui silmas pidada kapteni Marek Hamšiki lihaseprobleeme viimastel nädalatel, Üldiselt on aga Štefan Tarkovici tiimi ümber palju positiivset energiat," lisas Slovakkia reporter Rastislasv Hribik.

"Kõik EM-ile tulnud mängijad on terved ja mänguks valmis. Teame, et esindame kogu Poola riiki. Esmaspäev on minu peatreenerikarjääri üks suurimaid päevi," sõnas poolakate juhendaja Sousa.

"Olen väga õnnelik, et mängijad on terved. Kogu meeskond on valmis ning motiveeritud. Mäng on meie jaoks suur väljakutse. Paberi peal kirjas olev pole minu jaoks nii oluline. Olen õnnelik, kui lahkume platsilt pea püsti ning näitame fännidele, et tulime siia riigi eest võitlema," lisas Tarkovic.