TaaniSoome EM-finaalturniiri matši 43. minutil kokku kukkunud Erikseni süda seiskus ja mäng peatati. Arstid suutsid Taani koondise liidri elu päästa ja kohtumine peeti samal õhtul lõpuni. Taani kaotas 0 : 1.

Taanlaste väravavaht Kasper Schmeichel ütles, kõige rohkem on Erikseniga suhelnud tema ja kapten Simon Kjær. Neil õnnestus Erikseni ka Kopenhaageni haiglas vaatamas käia.

"Oli kuradi hea Christianit naeratamas näha. Ta naeris ja oli tüüpiline Christian. See andis mulle väga palju juurde. Teda oma silmaga nägemine ja mõistmine, et temaga on kõik korras, aitas mind palju. Rääkisime kõigest ja mittemillestki," rääkis Schmeichel.

"Kõige raskem oli siis, kui mõtlesin, mis temaga juhtuda võib. Ja vaadata, kuidas Christiani abikaasa ja lapsed seda kõike oma silmaga näevad," lisas ta.

Schmeicheli sõnul oli ainus asi, mida mängijad laupäeval Erikseni heaks teha said, talle vaimselt toeks olla, loota ning uskuda. Peamise töö tegid ära Erikseni teisest ilmast tagasi toonud arstid.

"Ainsad kangelased on arstid, kes ta päästsid. Meie oleme lihtsalt profijalgpallurid, aga nemad on ennast pühendanud inimeste päästmisele. Ma ei suuda oma imetlust sõnadesse panna. See on ime, et nad Christiani tagasi tõid," lausus puurilukk.