29-aastane Milano Interi poolkaitsja, kes pidi sel EM-il olema Taani koondise võtmemängija, kukkus terviserikke tagajärjel Taani - Soome mängu avapoolaja lõpus kokku ning viidi pärast elustamist kiirabiga haiglasse, kus tema seisund tunnistati õnneks stabiilseks. Kell 19.43 Eesti aja järgi katkenud mäng jätkus kell 21.30.

Kuuldavasti andis UEFA meeskondadele valida, kas jätkata mänguga samal õhtul või järgmisel päeval kell 12. Taanlased olid nõus staadionilt lahkumata matši lõpuni pidama. Soome võitis Joel Pohjanpalo 60. minuti peaga väravast 1:0.

57-aastane Peter Schmeichel võttis pühapäeva hommikul sõna BBC Radio 5 Live saates, kritiseerides Euroopa jalgpalliliitu (UEFA) taanlaste väga raskesse olukorda panemises, vahendab Daily Mail.

"Ma tahan selle välja öelda, et UEFA-st oli absoluutselt naeruväärne sellise lahendusega välja tulla," viitas Schmeichel alaliidu taanlaste valiku ette panemisele.

"Juhtub midagi kohutavat ning UEFA annab mängijatele valida, kas minna välja ja mängida ülejäänud 55 minutit lõpuni või tulla tagasi täna kell 12. Mis valik see selline on?"

"Sa lähed tagasi hotelli, mis taanlaste puhul asub 45 minuti kaugusel, sa ei saa magada, sa ei pruugigi magada, sest nähtud draama on sind loomulikult tohutult mõjutanud, ning siis lähed sa kell 8 tagasi bussi ja mängid kohtumise lõpuni."

"See polnud valik, see oli UEFA poolt naeruväärne otsus ning nad oleksid pidanud välja mõtlema teistsuguse stsenaariumi, näitamaks pisutki kaastunnet, mida nad ei teinud."

Peter Schmeichel ei pidanud sugugi õigeks, et UEFA telekanalite huvid tema poja ja ülejäänud Taani koondislaste heaolust kõrgemale seadsid.

"Ma ei tea, mis need teised lahendused oleks, aga miks just kell 12? Miks üldse teleprogrammi ja kõike seda arvesse peaks võtma. Miks kell 12? See oli naeruväärne, kui aus olla. Selle mängu tulemus oli täiesti tähtsusetu. Ilmselgelt tegime me otsuse, kui mängijad välja tulid ja mängisid, sest nad tegid seda ainult sellepärast, et Christianiga on korras - see tähendab, et ta on elus ja rääkis mängijatega."

"See oli väga, väga raske ning ma ei saa sellest otsusest aru. Mäng oli täiesti tähtsusetu. Kuidas sa saad nii mängida?" küsis ta veel.

Taani jalgpalliliit on täna hommikul nimetanud Erikseni seisundi stabiilseks.

"Viimased uudised: rääkisime täna hommikul Christian Erikseniga, kes saatis meeskonnakaaslastele oma tervitused. Tema seisund on stabiilne ning ta jääb haiglasse edasisteks uuringuteks. Meeskond ja koondise personal on saanud kriitilist abi ning on pärast eilset intsidenti teineteise jaoks olemas. Täname kõiki südantsoojendavate sõnumite eest Eriksenile - fänne, mängijaid, kuninglikke perekondi nii Taanist kui Inglismaalt, rahvusvahelisi alaliite, klubisid jne. Julgustame kõiki saatma tervitused Taani jalgpalliliitu, kes kannab hoolt, et need saadetaks edasi Christianile ja tema perekonnale," seisis Taani jalgpalliliidu avalduses.