Taani - Soome mängu avapoolaja lõpus nurgalipu lähistel jala pealt kokku kukkunud Milano Interi poolkaitsjani jõudis esimesena Taani koondise kapten Simon Kjaer, kes üritas vabastada Erikseni hingamisteed. Mis täpselt edasi toimus, jäi televaatajate eest varjatuks, sest Taani mängijad moodustasid Erikseni ümber inimketi.

Mida tema esimesena nägi ja kuidas reageeris, selgitas Boesen pressikonverentsil. "Oli selge, et ta on teadvuseta," rääkis koondise arst. "Kui ma ta kõrvale jõudsin, siis ta veel hingas, ma tundsin pulssi, kuid äkitselt see muutus ning me alustasime elustamist."

"Meditsiinipersonali ja ülejäänud personali koostöös tuli abi väga kiiresti. Tegime seda, mida pidime ning suutsime Christiani tagasi tuua. Enne haiglasse viimist ta veel rääkis minuga," lisas Boesen.

Taani koondise peatreener Kasper Hjulmand rääkis, et neil oli mängu seiskudes kaks võimalust - kas lõpetada mäng samal õhtul või pühapäeval kell 12.

"Poleks olnud mõeldav, et mängijad läheksid tagasi hotelli, ei saaks üldse magada ning sõidaks siis bussiga pühapäeval tagasi mängu lõpuni mängima. Ausalt öeldes tuli sellega ühele poole saada. See oli miski, mida mängijad koos otsustasid," ütles Hjulmand.

"Riietusruumis oli mängijaid, kes olid emotsionaalselt omadega läbi. Nad istusid ja hoidsid teinteist. See oli neile traumeeriv kogemus."

Simon Kjaer jätkas mängu, kuid vahetati 63. minutil siiski välja. Keskkaitsjaid vahetatakse jalgpallis tavaliselt vaid vigastuste korral. Kjaer on Erikseni üks lähemaid sõpru.

"Simon oli juhtunust sügavalt mõjutatud ning oli kahtlane, kas ta üldse jätkata saab. Ta proovis, kuid see polnud võimalik. Mul on raske ette kujutada, et ma ise oleksin pidanud mängima," ütles Hjulmand.

Taani koondis pidi EM-il ka täna ajakirjanikele pressikonverentsi andma, kuid see üritus on tühistatud.

Milano Interi klubi direktor Giuseppe Marotta ütles, et Eriksen saatis laupäeva õhtul oma klubikaaslastele tervituse, jättes siiski enda teada, mis selles täpsemalt öeldud oli. Taani jalgpalliliidu direktori Peter Mölleri sõnul oli Eriksen ühenduses ka koondiskaaslastega.

"Võin ainult öelda, et Eriksen saatis kümme minutit tagasi meie siselisti sõnumi ning kinnitas mängijatevahelist sidet," ütles Marotta laupäeva hilisõhtul portaalile Football Italia.