Enne tänaõhtust MM-valikmängu Tšehhiga on Walesi koondise juurest koju saadetud Hal Robson-Kanu, Rabbi Matondo ja Tyler Roberts.

Alaliit ei täpsustanud, mille vastu mängijad eksisid, kuid kinnitas, et tegemist oli "koroonareeglite protokolli" rikkumisega.

Leeds Unitedis mängiv ründaja Roberts heitis juhtunule pisut varju. "Mul on väga kahju, et pean koondise juuest lahkuma, kuid reeglid on reeglid. Ma ei oleks tohtinud hiljem hotelli jõuda, kui oli ette nähtud. Vabandan rahvuskoondise, kõigi selle liikmete ja Walesi fännide ees," teatas Roberts.

Ilmselt poleks ükski meeskonna juurest minema saadetud mängija Tšehhi vastu algkoosseisu pääsenud. Kui laupäevases sõprusmängus Mehhikoga käis nimetatud kolmik platsil, siis eelmisel kolmapäeval, kui MM-valiksarjas kaotati Belgiale, sai neist vahetusest platsile vaid Roberts.

Walesi koondisel on enne tänast Cardiffis peetavat mängu E-alagrupis sarnaselt Eestile punktiarve avamata. Tabelit juhivad Belgia ja Tšehhi võrdselt 4 punktiga. Belglased võõrustavad täna Valgevenet.