Rootsi jalgpallikoondise peatreener Janne Andersson avaldas, millise algkoosseisuga tema meeskond homme maavõistluses väljakule astub. Suurim uudis nii siin kui sealpool merd on Zlatan Ibrahimovici pingilt alustamine.

Täna kerkisid Zlatani tervise kohale murepilved, sest AC Milani ründaja jättis viimase treeningu pooleli. Itaalia meedia raporteeris juba, et Ibrahimovic Eesti vastu ei mängi.

Rootsi koondise pressiesindaja kinnitas Sky Sport Italiale, et Ibrahimovic pidigi kogu meeskonnaga kaasa tegema vaid treeningu esimese poole ning jätkama seejärel individuaalselt. Kuid sedagi tegi 39-aastane vanameister vaid 15 minutit ning lahkus siis ühe tiimi taustaliikmega väljakult.

"Zlatan pole vigastatud. Oli planeeritud, et ta teeb kaasa ainult soojenduse ja jätkab siis taastuvate harjutustega. Sama käib teiste mängijate kohta, kes pühapäeval mängisid, sest tavaliselt oled sa just kaks päeva pärast mängu kõige väsinum. Ibra on homme valikus," kinnitas Andersson pressikonverentsil.

Rootsi vahetab võrreldes pühapäevase valikmängu algkoosseisuga Kosovos välja kõik 11 meest.

Väravas alustab Karl Johan Johnsson (FC Kopenhaagen), kaitseliini moodustavad Emil Krafth (Newcastle United), Joakim Nilsson (Bielefeldi Arminia) ja Pierre Bengtsson (Vejle), poolkaitses mängivad Jesper Karlsson (AZ Alkmaar), Jens Cajuste (FC Midtjylland), Mattias Svanberg (Bologna) ja Ken Sema (Watford) ning ründes Robin Quaison (Mainz) ja Marcus Berg (FK Krasnodar). Bergile usaldatakse ka kaptenipael.

Rootsi jaoks on käimasolev koondisemängude aken kulgenud täiuslikult. 25. märtsil alistati MM-valikmängus 1:0 Gruusia ning pühapäeval saadi võõrsil Kosovost jagu 3:0.

Tegemist on viimase koondiseaknaga enne EM-finaalturniiri eelseid sõprusmänge, kus rootslased testivad viimast korda vormi 29. mail Soome ja 5. juunil Armeenia vastu. Euroopa meistrivõistlustel kuulub Rootsi ühte alagruppi Hispaania, Poola ja Slovakkiaga.

Andersson ei varjanud, et homsel mängul Eestiga võib olla tema EM-i koosseisu valikul tähtis roll.

Eelkõige võiksid tahtmist täis olla Jesper Karlsson (AZ Alkmaar) ja Joakim Nilsson (Arminia Bielefeld), kes tavaliselt Anderssoni käe all esimesest minutist peale mängida pole saanud. Keskväljal katsetatakse noori mehi Jens Cajustet (21) ja Mattias Svanbergi (22).

Rootsi – Eesti maavõistlus peetakse kolmapäeval, 31. märtsil Stockholmis Friends Arenal. Mängu avavile kõlab Eesti aja järgi kell 18.45.