2013. aasta lõpus mäesuusatades raske peatrauma saanud Schumacherist ilmub sel aastal dokumentaalfilm, mis kannab pealkirja "Schumacher". Inglismaa ajalehe Mirrori andmetel on Schumacheri perekond lubanud filmitegijatel sakslastel Michael Wechil ja Hanns-Bruno Kammertonsil üles võtta ka värsked kaadrid kuulsast sakslasest.

Koroonaviiruse pandeemia tõttu on dokumentaalfilmi valmimine viibinud. Teada on, et filmis saavad sõna teiste seas Schumacheri abikaasa Corinna, tema isa Rolf, tütar Gina-Maria ja poeg Mick, kes võistleb tänavu esmakordselt F1 sarjas.

Schumacheri perekonna pressiesindaja Sabine Kehm ütles, et filmis näidatakse Michaeli muljetavaldavat karjääri, aga ka paljusid tahke keerulise iseloomuga mehest.

"Halastamatu ja julge vormel-1 sõitja, ambitsioonikas sportlane, suurepärane mehaanik, kellel on ainulaadne tehniline anne, usaldusväärne tiimiliige ja armastav pereisa," nii iseloomustas Kehm, kuidas Schumacherit selles filmis esitletakse.

Dokumentaalfilmi produtsent Benjamin Seikel avaldas omalt poolt tunnustust legendaarse sakslase perekonnale. "Oleme väga elevil, et meil on Michael Schumacheri perekonna ja tema esindajatega niivõrd usalduslik koostöö. Ilma nende toetuseta seda filmi ei valmiks," sõnas Seikel.

Schumacher sattus traagilisse õnnetusse 2013. aasta detsembris Prantsusmaal Meribeli mäesuusakeskuses. Siiani on perekond keeldunud sakslase tervisliku seisundi kohta põhjalike kommentaaride andmisest. Lähedased on üksnes teatanud, et sakslane "jätkab taastumist".