33-aastane sakslane pidi pühapäevast sõitu alustama 20. kohalt. Kvalifikatsioonis piirdus Vettel 18. kohaga, kuid sai seejärel veel kohtunikelt karistada, sest oli kvalifikatsiooni ajal eiranud kollaseid lippe.

Sõit algas Vetteli jaoks lubavalt, kui sakslane oli juba esimese ringi lõpuks tõusnud 14. kohale. Aston Martini strateegia teha Vetteli esimene boksipeatus alles 25. ringil ning kokkupõrge Alpine'i sõitja Esteban Oconiga panid aga sakslase sõidule pitseri.

"Oli keeruline nädalavahetus," võttis Vettel F1 kodulehel hooaja avaetapi kokku. "Tegime hea esimese ringi, kuid siis otsustasime boksistrateegiat muuta, mis minu arvates ei tasunud ära, ehkki pidime seda tegema."

Sõidu ajal sõitis Vettel tagant otsa Alpine'i sõitjale Oconile, mille eest määrati sakslasele kümnesekundiline ajakaristus. "Olin kindel, et ta jätab mulle vasakule ruumi, kuid siis vahetas ta taas sõidujoont. Kohe, kui olin tema selja taga, pidurdasin rattad blokki ning ma ei suutnud kokkupõrget vältida," kommenteeris Vettel kokkupõrget.

Sõidu 13. kohal lõpetanud Ocon kinnitas hiljem, et Vettel vabandas tema ees.