Nurmagomedov alistas mullu oktoobris UFC 254 võitlusõhtu peamatšis ameeriklase Justin Gaethje. Kohtumise järel teatas mees, et enam MMA-puuri ei naase. „Suur tänu mu isale, kes oli minu kõrval üle 20 aasta. Suur tänu ka tiimile, kes oli ustavalt minu kõrval. See oli minu viimane matš UFC-s. Pole mingit võimalust, et tulen puuri ilma isata. See oli esimene ja viimane kord. Arutasin emaga kolm päeva, kas kohtuda Justiniga. Lõpuks otsustasin, et teen selle ära, aga lubasin, et see on minu viimane matš. Kui olen oma sõna andnud, pean seda pidama. Lõpetan maailma parimana, väärin seda,” ütles sportlane, kelle isa Abdulmanap Nurmagomedov juulis suri.

Vaatamata Nurmagomedovi otsusele püsis fännide seas õhus teatud lootus, et Dagestani sportlane otsustab korra veel ringi naasta. Peamiselt andis lootust siitilmast lahkunud Nurmagomedovi isa soov, et tema poeg jõuaks skoorini 30 võitu ja 0 kaotust. UFC president Dana White andis ise mitmel korral mõista, et püüab Nurmagomedovi tagasi meelitada.

Nüüd kinnitasid mõlemad osapooled, et seda siiski ei juhtu. "Suur tänu Dana White'ile ja kogu UFC meeskonnale võimaluse eest. Te olete mitme inimese elu selle ala abil igaveseks muutnud," kirjutas Nurmagomedov sotsiaalmeedias. "Dana, ma ei unusta kunagi sinu suhtumist minusse. Minu isa ei unustanud seda ja mu pojad jäävad mäletama sind. Täna oli üks tõeline vestlus kahe tõelise mehe vahel."

"Lisaks tänan kogu meeskonda, sparringupartnereid ja kõiki fänne. Loodan, et aktsepteerite minu otsust ja mõistate mind," lisas ta.

"29-0 jääb. Ta on ametlikult lõpetanud karjääri. Sind oli imeline jälgida," kirjutas White. "Suur tänu kõige eest ning naudi seda, mis sind ees ootab."