38-aastane poolakas sai poolraskekaalu tiitli enda valdusesse mullu septembris, kui ta alistas tehnilise nokaudiga Dominick Reyese. Blachowicz on profina kirja saanud 28 võitu ning kaheksa kaotust.

Blachowiczi vastaseks olnud 31-aastane Adesenya läks tegema ajalugu, kuid pidi leppima profikarjääri esimese kaotusega. Eelnevalt oli ta MMA-ringis võitnud kõik 20 matši ning neist koguni 15 nokaudiga.
Adesenya läks Las Vegases tegema ajalugu ehk ta soovis kerkida viiendaks UFC-võitlejaks, kes tõusnud kahe erineva kaalukategooria maailmameistriks. Adesenya on praegu jätkuvalt keskkaalu tšempion, kuid ta soovis selle kõrvale teenida ka poolraskekaalu meistrivööd. Keskkaalu meistrivöö sai Adesenya enda valdusesse 2019. aasta oktoobris, kui ta alistas nokaudiga Robert Whittakeri. Seejärel on ta keskkaalu meistrivööd kahel korral kaitsnud.

Seega on UFC-s jätkuvalt neli võitlejat, kes kerkinud kahe kaalukategooria tšempioniks. Esimesena jõudis selle saavutuseni legendaarne Conor McGregor, kes oli 2016. aasta lõpuks nii sulg- kui ka kergkaalu tšempion. Ajaloolise saavutuseni jõudis McGregor 2016. aastal UFC 205-l Madison Square Gardenis, mis oli UFC ajalo esimeseks võitlusõhtuks New Yorgis.

Seejärel on kahe erineva kaalukategooria tšempioniks kerkinud veel Daniel Cormier (poolraske- ja raskekaal), Amanda Nunes (naiste kääbus- ja sulgkaal) ning Henry Cejudo (kärbes- ning kääbuskaal).

Kaotuse järel lubas Adesenya, et ta tahab eelkõige jätkata keskkaalu valitsemist, kuid tulevikus soovib ta end uuesti proovile panna ka poolraskekaalus.

UFC 259 tähtsuselt teises matšis jätkus Amanda Nunese võiduseeria, kes alistas naiste sulgkaalu tiitlimatšis austraallanna Megan Andersoni. Brasiillanna võitis esimese raundi alistusvõttega. Nunes on profina kogunud 21 võitu ning saanud neli kaotust. Viimase kaotuse sai ta seejuures 2014. aastal. Seejärel on ta kogunud 12 võitu järjest.