Advokaat Mart Parind, kes meediapildis olnud tänavu käsipalliklubi HC Tallinn juhi Risto Lepa ja vehkleja Katrina Lehise kaitsjana, saatis täna kõikidele Eesti meediamajadele oma arvamusloo, milles kritiseerib mõningaid loodava Eesti spordikohtu alusdokumentide punkte, mis on planeeritud juba 11. oktoobril EOK täiskogul hääletusele minema.

Arvamuslooga koos üllitas Parind ka pressiteate. Selles nõustub Parindi kriitikaga juunis EOK sportlaskomisjoni esimeheks valitud sõudja Allar Raja, kes peab kahetsusväärseks, et nii tähtsat dokumenti pole arutatud sportlaskomisjoniga ning leiab, et nii tähtsat dokumenti ei tohiks kiirustades heaks kiita.

Allar Raja, kuidas Mart Parind sinuni jõudis ja kuidas tänane pressiteade sündis?

Johanna Talihärm sportlaskomisjonist oli meie vahendaja. Ta ütles, et Mart Parindil oleks soov minu kui sportlaskomisjoni esindajaga rääkida asjadest, mis talle [spordikohtu dokumentides] silma jäid ja mida ta oma arvamusloos on ka peegeldanud. Ütlesin, et muidugi. Leidsime aja. Vaatasime need punktid koos üle. Jõudsime järeldusele, et see reeglistik peaks igal juhul piisavalt palju tähelepanu saama, et saada põhjalikumaid selgitusi, mis teeks asja must-valgelt selgeks. Tundus, et seda ei saa laste liiga kergekäeliselt sündida. Mitte, et seda oleks tehtud, aga küsimärke oli siiski liiga palju.

Kas need murekohad sulle 20. septembri täitevkomitee istungil silma ei jäänud?