11. oktoobril EOK täiskogule hääletamiseks pandev loodava Eesti Spordikohtu reeglistik on sattunud kriitika alla. Eile saatis advokaat Mart Parind, kes sel aastal esindanud nii käsipalliklubi HC Tallinn juhti Risto Leppa kui ka vehkleja Katrina Lehist, meediamajadele oma arvamusloo, milles ütleb, et antud „dokumentide pakett on veripunaselt toores, paiguti isegi põhiseadusega vastuolus“. „Eelnõu tänasel kujul „ärakoputamine“ oleks juriidiline fopaa ja tooks vajaduse teha kogu süsteemile esimese asjana kapitaalremont,“ lisab ta.

Arvamuslooga koos läkitas Parind meediale ka pressiteate, milles soovitab spordikohtu dokumendid uuesti üle vaadata ka Rio de Janeiro olümpiapronks ja EOK sportlaskomisjoni esimees Allar Raja.

Spordikohtu dokumentide välja töötamises ja EOK liikmetelt laekunud muudatusettepanekute arutamises osalenud vandeadvokaat Ingeri Luik-Tamme selgitas Delfile, kuidas dokumendid sündisid ning kuidas kommenteerib ta mõningaid punkte, mida Parind peab nädala pärast EOK täiskogule kinnitamiseks mineva reeglistiku kitsaskohtadeks.

Luik-Tamme vastas Delfi küsimustele kirjalikult.