Verstappeni tüdruksõber Kelly Piquet on kolmekordse F1 maailmameistri Nelson Piquet tütar.

Valitsev maailmameister ütles Sky Sportsile, et tema äi pole mingil juhul rassist, kuid selliste sõnade - „väike neeger“ - kasutamine on kindlasti lubamatu.

„Ma arvan, et sõnad, mida kasutati, kuigi me elame teises kultuuriruumis kui siis, kui olime noored, on lubamatud. Aga ma olen Nelsoniga [Piquet] koos aega veetnud ja tean, et ta pole rassist. Ta on tegelikult väga lahe ja vaba olemisega mees. Ta rõhutas ka ise oma avalduses, mille ta tegi, et tema sõnakasutus oli vale,“ lausus hollandlane.

Piquet esines vastuoluse sõnavõtuga tegelikult juba mullu novembris, kui analüüsis kodumaa meediale 2021. aasta Briti GP-d. Toonane etapp pälvis palju tähelepanu, sest Hamilton ja Verstappen põrkasid omavahel kokku, mille tagajärjel kihutas hollandlane rajapiiretesse ja viidi haiglasse kontrolli.

Mitmed rahvusvahelised väljaanded vahendavad, et toonast olukorda analüüsides kutsus Piquet Hamiltoni „väikeseks neegriks“. CBC toob välja, et Piquet kasutas portugali keeles sõna „neguinho“, mis ümbertõlgituna tähendab „väikest mustanahalist poissi“.

21-aastane Jüri Vips sattus rassismiskandaali möödunud nädala alguses, kui kasutas Twitchi otseülekandes arvutimängu mängides n-sõna ja kutsus roosat värvi „geide värviks“. Red Bull teatas selle nädala alguses, et on Vipsiga koostöö lõpetanud.

“Meeskond käitus selle juhtumiga sarnaselt. Ta [Vips] ei ole enam Red Bull Racingu varu- ja testisõitja, kuid ma arvan, et inimesed väärivad teist võimalust,“ sõnas Verstappen.

„Sõnad võivad vahel väga kergelt üle huulte tulla, ilma et mõtleks, kui tõsiselt võib see kedagi solvata või mõjutada. Ma tean Jürit ilmselt natuke rohkem kui tavaline inimene ning ta on tegelikult väga tore kutt. Ma arvan, et ta tõesti sai aru, et käitus valesti. See, mis ta ütles, ei olnud korrektne, kuid ma tõesti arvan, et ta vääriks teist võimalust. Usun, et inimesed väärivad teist võimalust, et õppida sellest, et käitusid valesti ning et minna ja näidata, et nad suudavad olla paremad inimesed või olla vähemalt rohkem haritud teadmaks, mida öelda,“ lisas Verstappen.