Kolmapäevastest kohtumistest oli fookus selgelt mulluste finalistide Müncheni Bayerni ja PSG duelli peal. Võõrsil mänginud PSG teenis lõpuks 3:2 võidu.

PSG pääses juhtima juba 3. minutil, kui skoori tegi Kylian Mbappe. Külaliste eduseisu suurendas 28. minutil keskkaitsja Marquinhos. Mõned minutid hiljem pidi ta kubemelihase vigastuse tõttu juba väljakult lahkuma. Kahe meeskonna peale tehti avapoolajal kokku koguni kolm vahetust.

Bayern lõi ühe tabamuse tagasi 37. minutil, kui väravani jõudis mullu veel PSG-s pallinud Kameruni ründaja Eric Maxim Choupo-Moting. Bayern jõudis viigini 60 minutil tänu Thomas Mülleri täpsele pealöögile.

Viimane sõna jäi lõpuks ikkagi 22-aastasele Mbappele, kes realiseeris 68. minutil Pariisi klubi kiirrünnaku. Mbappe on sel hooajal Meistrite liigas löönud nüüd kaheksa väravat. Enamat on suutnud ainult Erling Braut Haaland kümne tabamusega.

Bayerni juhendajale Hansi Flickile oli see peatreenerina esimeseks kaotuseks Meistrite liigas.

Teises kolmapäevases kohtumises teenis Londoni Chelsea võõrsil 2:0 võidu FC Porto üle. Skoori avas 32. minutil Mason Mount. Lõpptulemuse vormistas 85. minutil Ben Chilwell.

Mõlemas paaris peetakse korduskohtumine 13. aprillil.

Mulluse finaali 1:0 võitnud Müncheni klubi peab kohtumisele vastu minema võistkonna suurima staari Robert Lewandowskita. Ründaja sai vigastada Poola koondise MM-valikmängus Andorra vastu. Matši eel tabas Bayernit veel üks tagasilöök. Nimelt peab positiivse koroonaproovi tõttu kohtumise vahele jätma Serge Gnabry.

Mõned puudujad (Douglas Costa, Corentin Tolisso) on Bayernil küll veel, kuid tavapärastest algkoosseisumeestest on ülejäänud mängijad siiski olemas. Veerandfinaali eel jõudis meediasse ka uudis, et Bayern ei paku keskkaitsjale Jerome Boatengile suvel enam uut lepingut.

PSG poolel on koroonaviirusega hädas itaallased Alessandro Florenzi ja Marco Verratti. Lisaks jäävad mängust eemale veel Mauro Icardi, Leandro Paredes ja Juan Bernat ehk PSG on saanud võrreldes Bayerniga isegi rohkem räsida.

Loomulikult huvitab kõiki, mis saab mullu maailma parimaks jalgpalluriks valitud Lewandowskist järgmiseks nädalaks ehk korduskohtumiseks? Esmase diagnoosi järgi kujuneb mängupaus neljanädalaseks, nii et Meistrite liiga veerandfinaalidega tuleb hüvasti jätta.

Aga kui uskuda Saksamaa mainekat jalgpalliväljaannet Kicker, loodab Lewandowski paraneda kahe nädalaga ja olla järgmisel nädalal Pariisis väljakul. Sellise sõnumi olevat ta juba oma lähematele sõpradele saatnud. Kui võtta arvesse Müncheni klubi meditsiinilisi võimeid, poleks Lewandowski kiirem taastumine kokkuvõttes mingi ime.

Bayern tuleb veerandfinaalile vastu hea emotsiooniga. Nädalavahetusel alistati Bundesliga sisulises tiitlimängus võõrsil 1 : 0 RB Leipzig ja nüüd on seitse vooru enne hooaja lõppu nende edu lähima jälitaja ees seitsmepunktine. Pealegi on Bayernil kõik ülejäänud põhimängijad terved.

PSG loodab igal hooajal, et just tänavune aasta võiks olla see, mis toob neile esimese Meistrite liiga trofee. 1993. aastal triumfeerinud Marseille on endiselt ainuke Prantsusmaa klubi, kes on kroonitud Euroopa kõige tugevamaks tiimiks, ja seda fakti hõõruvad Marseille’i fännid PSG-le mõnuga nina alla.

Mauricio Pochettino käe all sai PSG kaheksandikfinaalis FC Barcelona murdmisega kokkuvõttes üsna kindlalt hakkama, kuid koduliigas on sisse lastud libastumisi. Laupäeval kaotati koduväljakul 0 : 1 tabeliliider Lille’ile, kellele jäädakse nüüd alla kolme punktiga. Nagu PSG puhul tavaks, keerleb kõik Kylian Mbappé ja Neymari ümber. Kui Mbappé on saanud üheks maailma paremaks jalgpalluriks, siis Neymarilt on Pariisis ikka enamat oodatud. Viimatigi vedas ta meeskonda punase kaardiga alt. Prantsusmaa meedias on Neymar ja Pochettino üsna suure surve all. L’Equipe’i veergudel süüdistati Pochettinot selles, et ta kopeerib liialt oma iidolit, praegust Leeds Unitedi peatreenerit Marcelo Bielsat.

Tänases teises veerandfinaali avakohtumises lähevad vastamisi FC Porto ja Londoni Chelsea. Koroonapiirangute tõttu toimub kohtumine Hispaanias Sevillas.

Mõlemad kohtumised algavad kell 22.00.