Slavia pääses kahe mängu kokkuvõttes Rangersi vastu tulemusega 3:1 (võõrsil peetud korduskohtumine võideti 2:0) edasi veerandfinaali. Mäng võttis tulised pöörded 61. minutil, kui Tšehhi koondise väravavahile Onrej Kolarile lendas putsakorkidega näkku 28-aastane inglasest poolkaitsja Kemar Roofe.

Rangersi soomlasest poolkaitsja Glen Kamara avaldas hiljem oma advokaadi kaudu pressiteate (loe allpool!), milles väitis, et Slavia ja Tšehhi koondise keskkaitsja Ondrej Kudela solvas teda rassistlikult. Kudela ütles reedel Slavia kodulehele postitatud avalduses, et kasutas solvavat kõnepruuki, kuid eitas rassistlikku keelekasutust.

Täna on juhuslikult ka rahvusvaheline rassilise diskrimineerimise kaotamise päev.

"Mul on mõnede radikaalsete fännide poolt avaldatud pildi sisu pärast kohutavalt piinlik. See on täiesti vastik, hale ja rassistlik," ütles Slavia klubi president Tvrdik Twitteris.

Foto, mille Slavia president hukka mõistis:

Tšehhi koondise kutse kolmapäevaseks mänguks Eestiga said seitse Slavia mängijat, kellest kuus osalesid neljapäevases kaheksandikfinaalmatšis ning üks kandis avamängus saadud kollase kaardi tõttu mängukeeldu.

Poola Lublinisse on Eestiga mängima tulemas ka väidetava rassistliku solvangu teinud Kudela.

Glen Kamara ütles oma avalduses: "Kudela vaidles eilse mängu ajal Rangersi mängijaga ning kui ma üritasin sekkuda, ütles ta mulle, et ma paneksin suu kinni ja lisas: "Üks sekund, mu sõber." Siis tuli ta minu juurde, kattis oma suu, kallutas end mu kõrva juurde, ja lausus sõnad: "You're a fucking monkey, you know you are" (Tõlk: sa oled kuradima ahv, sa tead, et oled)"

"Professionaalse jalgpalluri suust sellist rassistlikku solvangut kuulda oli šokeeriv ja hirmutav. Kedel (millegipärast kasutab ta Kudela puhul just sellist kirjapilti - G.L.) väidab, et ta lihtsalt vandus ja ütles: "You're a fucking guy" (Tõlk: sa oled üks kuradima tüüp)", mis on täielik vale, millel pole mingisugust tõestust," jätkas Kamara.

"Kedeli teod olid tahtlikud ja ettekavatsetud, kuid ta oli piisavalt vali, et mu meeskonnakaaslane Bongani Zungu kuuleks, mida öeldi."

"Olen tänulik oma meeskonna, klubi ja eriti peatreener Steven Gerrardi tingimuseta toetuse eest. Tahan rassismi vastu astumise eest tänada mitte ainult Rangersi fänne, vaid paljusid fänne terves jalgpallikommuunis ja kaugemalgi, samuti meeskonnakaaslaste Kemar Roofe'i, kes sattus rassistlike solvangute tiraadi alla Instagramis."

"Oleme mustanahaliste mängijatena tüdinud selliste fanaatikute vabadusest oma viha sotsiaalmeedias levitada ning ootame, millal sellised asutused nagu Instagram selle vastu midagi ette võtavad."