"14-aastane laps ei ole piisavalt küps, et mõista seksuaalse enesemääratlemisega kaasnevaid riske," kirjutas Sildaru sotsiaalmeedias. "Täiskasvanu võib sellises vanuses last hõlpsasti manipuleerida, et ta astuks seksuaalselt kuritarvituslikku suhtesse ja laps võib seda mõista alles aastaid hiljem."

Sildaru sõnul tuleks vanusepiiri tõsta. "Seksuaalse enesemääramise piiri on vaja tõsta, et tagada eakohane areng ja sobivus ning seeläbi pärssida varje, mis jäävad ohvreid saatma kogu ülejäänud eluks," lisas ta.

Neljapäeval alustas politsei ja prokuratuur jalgpalliliidult saadud info põhjal Getulio suhtes kriminaalmenetluse. Kriminaalmenetlust juhtiv Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Andra Sild sõnab, et uurimist alustati karistusseadustiku paragrahvi 1432 järgi. Karistusseadustiku paragrahv 1432 käsitleb suguühet või muu sugulise iseloomuga tegu täisealise ja alaealise vahel, kui süüdistatav on seda tehes ära kasutanud kannatanu sõltuvust süüdlasest või kuritarvitanud oma mõjuvõimu või usaldust.

Jaga
Kommentaarid