24-aastane britt võitis laupäevase ajasõidu ajaga 1.29,525. Ta edestas MM-sarja liidrit Max Verstappenit (Red Bull) 0,203 sekundiga. Teise stardirea hõivasid Mercedese sõitjad Lewis Hamilton ja George Russell ning kolmanda Oscar Piastri (McLaren) ja Nico Hülkenberg (Haas).

Kvalifikatsiooni kolmas sessioon peatati punaste lippudega kaheksa minutit enne lõppu kümnekonnaks minutiks, sest Ferrari sõitja Carlos Sainz kaotas masina üle kontrolli ja lõpetas seinas. Nii alustab hispaanlane homset sõitu 10. kohalt.

Palju paremini ei läinud ka tema tiimikaaslasel Charles Leclercil, kelle ainus kiire ringiaeg tühistati rajapiirete ületamise tõttu. Monacolane alustab pühapäeval seega Sainzi ees üheksandalt kohalt. Tipptiimide sõitjatest ebaõnnestus ka Sergio Perez. Verstappeni tiimikaaslane piirdus täna 13. ajaga.

Kvalifikatsiooni TOP10:

McLareni sõitja Norrise jaoks oli tänane karjääri kuues kvalifikatsioonivõit. Neist neli on tulnud viimase kuue etapi jooksul.

Singapuri GP algab pühapäeval Eesti aja järgi kell 15.

MM-sarja üldarvestuses jätkab liidrina Verstappen, kes Singapuri etapi eel edestab Norrist 59 punktiga. Kolmandal kohal on Leclerc, kes kaotab omakorda Norrisele 19 silmaga.

Esmaspäeva õhtul salvestame ka Delfi vormelipodcasti „Ringiga ees“ uue osa. Küsimusi saab saata aadressile: ringigaees@delfi.ee