Kolmekordne maailmameister Verstappen kirus eilsel Singapuri etapi pressikonverentsil oma vormelit. Kui temalt küsiti, kuidas ta jäi masina käitumisega rahule eelmisel Aserbaidžaani GP-l, vastas Verstappen: „Vormel oli p**ses.“

Reedel kutsuti Verstappen rahvusvahelise autoliidu (FIA) žürii ette selgitusi andma. Maailmameistrile heideti ette „rahvusvahelise spordi koodeksi“ rikkumist ning teda karistati ühiskondlikult kasuliku tööga.

Väidetavalt oli Verstappen oma käitumist kahetsenud. Ta selgitas oma ebaõnnestunud sõnakasutust peamiselt sellega, et inglise keel pole tema emakeel.

Žürii jäi selgitust uskuma, kuid rõhutas, et Verstappen peab mõistma, et on noortele eeskujuks ja peab vastavalt sellele ka käituma.

„Kuna antud teema [ropendamine] on varemgi kõne all olnud ja vormelisõitjad teavad seda väga hästi, siis otsustati seekord määrata varasemast karmim karistus,“ seisab žürii avalduses.

Kuna ja kus peab Verstappen ühiskondlikult kasulikku tööd tegema, otsustatakse hiljem.

Äsja sõidetud Singapuri GP teise vabatreeningu kiireim oli Lando Norris (McLaren). Verstappen piirdus 15. ajaga. Vaata tulemusi.