„Teeme iga aasta pingutusi, et tagada võimalikult väike koormus keskkonnale. Sel aastal tahame kompenseerida täielikult oma jalajälje, aga me ei saa seda teha üksi. Just sellepärast on meil vaja kõigi rallifännide toetust, ostes koos piletiga KWOTA Tokeni on võimalik kõigil rallifännidel kompenseerida oma jalajälg ja teha üheskoos ajalugu,“ sõnas pressiteates Rally Estonia direktor Urmo Aava.

KWOTA tokenite müügist läheb 80% Eesti materjalitootjatele, kes saavad ringlusesse võtta veelgi rohkem taaskasutatavat materjali ja suurendada seeläbi süsiniku kokkuhoidu. Kusjuures materjalide teekond on läbipaistvuse suurendamiseks digitaliseeritud.

KWOTA asutaja Rain Vääna sõnul tehakse koos Rally Estoniaga oluline samm jätkusuutlikkuse edendamisse. „Iga väikse panusega saame luua märkimisväärset mõju nii keskkonnale kui ka Rally Estonia püüdlusele saada maailma kõige keskkonnasäästlikumaks rallietapiks,“ räägib Vääna. „Ma loodan, et see algatus innustab ka teisi riike Rally Estoniast ja meie rallifännidest eeskuju võtma.“

Rally Estonia saavutas 2022. aastal FIA Keskkonnaakrediteerimise programmi kõige kõrgema ehk kolme tärni taseme.

MM-etapp toimub Eestis 20.-23. juulini Tartu ja Tartu, Otepää, Elva, Kanepi, Kambja, Peipsiääre, Mustvee ja Kastre valla teedel.