Viimasel hetkel tänu kohale maailma edetabelis olümpiale pääsenud vibuneiu liigsuuri lootusi ei hellitanud. „Planeerisin punktisummat, kuigi tulemus sõltub paljuski ilmast, aga panin ennustusega üsna täkke,” sõnas 626 silma lasknud Pärnat. „Ei saa öelda, et andnuks täna endast sada protsenti, aga 98% kindlasti.”

Kõige enam segas kaarte mitte võistluspinge vaid tuul, mis staadionil aina keerutas. „Tuulega võitlemine võttis palju energiat ära, isegi ühe seeria jooksul keerutas see kord paremalt, kord vasakult ja seetõttu vajus lõpp pisut ära. Palavus ehk see, et niisked näpud libisevad vibunöörilt ära, väga ei seganud, vaid paari lasu puhul. Olin selle olukorraga treeningutel harjunud.”

Pärnat jäi tulemusega enam-vähem rahule, kuigi silmi võinuks pisut rohkem tulla ning lahkus vibustaadionilt naeruse näoga, kuid väsinuna. „Olin päikese käes alates poole kaheksast, kui algas treeninglaskmine, kuni kella 11 välja. Praegu on päris hull olla.”

Teisipäeval jätkub võistlus duell-laskmisega. Pärnati vastaseks, kui keegi mingil põhjusel eemale ei jää, slovakitar Denisa Barankova, kes sai kvalifikatsioonis 655 silmaga 12. koha.

„Tegelikult on kõik vibulaskjad kõvad ning pole vahet, kes vastu tuleb,” sõnas Pärnat ega hakanud edasist ennustama. „Võtan võistlust nool noole kaupa.”