"Meie, rahvusvaheline olümpiakomitee, ei hülga sportlasi kunagi. Mängude tühistamisega oleksime kaotanud terve generatsiooni sportlasi. Seega pole [olümpia] tühistamine meie jaoks kunagi variant olnud," rääkis Bach intervjuus Kyodo Newsile.

Koroonapandeemia niivõrd palju siiski muutis, et möödunud aasta märtsis otsustati Tokyo olümpia aasta võrra edasi lükata. Eelmisel nädalal otsustati mängud pidada tühjade tribüünide ees ilma pealtvaatajateta.

Tokyo päevased koroonanumbrid ning ka seitsme päeva keskmine näitaja on alates juuni keskpaigast olnud aga tõusutrendis. Kui 14. juunil oli päevane nakatumiste arv olümpialinnas veel 209 ja nädala aja keskmine 380, siis eile registreeriti 502 uut koroonajuhtu ning keskmine on tõusnud 757-le.

Kogu Jaapani peale registreeriti esmaspäeval, 12. juulil 1511 uut koroonajuhtu ning seitsme päeva keskmine on 2053. Jaapani koroonapandeemia kõrgpunkt oli 12. mai, kui riigis tuvastati kokku 7521 uut nakatumist. Tokyos oli päev hiljem uusi juhtumeid 1010.

Täna avati ametlikult Tokyo sportlaste olümpiaküla. Erinevalt varasemast ei maksa olümpialastel aga lusti ja lillepidu eest leida. Kanda tuleb maski, hoida teiste inimestega distantsi ning söömas tuleb käia üksi. Koroonatestid võetakse sportlastelt iga päev. Võistluspaika ja tagasi tohib liigelda vaid eritranspordiga. Võistluste ajal kaasmaalaste ergutuseks laulmine või skandeerimine on keelatud.

Ühistransporti pole esimesed 14 päeva lubatud kasutada ka olümpiat kajastavatel ajakirjanikel, kes tohivad liikuda vaid hotelli ja olümpiapaikade vahet.