Hiljuti Eesti meistrivõistlustel isikliku rekordi püstitanud ja tulemusega 6.66 Eesti kõigi aegade edetabelis kolmandaks tõusnud Ilves on EM-iks kõvasti harjutada saanud.

“Usun, et olen päris valmis. Tööd on tehtud, nüüd on vaja viimast vormi timmida,” sõnas Ilves Olümpia hotellis toimunud pressikonverentsil.

Treenigutes keskendus Ilves peamiselt hoojooksu lihvimisele, sest just sellega on tal viimasel ajal enim probleeme olnud. Tänaseks tunneb Ilves ennast aga enesekindlalt ja muretsemiseks põhjust ei näe. “Tuleb minna ja võistlust nautida, midagi kaotada enam ei ole,” lisas ta.

Ilvese eesmärgiks on jõuda küll finaali, kuid liigseid ootusi ta endale ei sea. “Usun, et pinget oleks endaga raske kaasas kanda, võtan praegu lihtsalt lõdvalt ja naudin.”

Kaugushüppaja peab tähtsaks toeks ka Kadrioru staadioni näol tuttavat atmosfääri ja kodupubliku olemasolu. “Kodune EM on väga oluline, sest kõik pere ja tuttavad on siin,” sõnas Ilves. Võistleja usub, et toetus tuleb meeletu.

Kodus võistelda on Ilvese sõnul küll hea, kuid keskkonna vahetuse ja paremate treeningvõimaluste nimel õpib neiu juba aasta aega USA-s. Senise kogemuse välismaal võtab Ilves ainult positiivsete mõtetega kokku. Eestis treenis ta üksinda, kuid Ameerikas võtab treeningutest osa 10 tüdrukut, tänu millele on konkurents suurem.

“Trennisisene konkurents annab nii palju juurde,” kinnitas kaugushüppaja. USA-s õppimise ja treenimise kasuks räägivad ka paremad rajatised ja treenimisvahendid, millest kodumaal treenides Ilves puudust tundis.

Ka pandeemia olukord pole takistanud Ilvese arengut, sest vaatamata koroonapiirangutele on lootustandev kaugushüppaja saanud piisavalt treenida ja võistlusteks valmistuda. Oma tippvormi soovibki Ilves näidata just naiste U23 EM-i kvalifikatsioonis, mis algavad 10. juunil.

U23 vanuseklassi Euroopa meistrivõistlused toimuvad Kadrioru staadionil 8.-11. juulini. 15.-18. juulil jätkavad võistlusega U-20 vanuseklass.