MM-valiksarjas pidasid tulise lahingu A-alagrupi meeskonnad Serbia ja Portugal, kes mängisid 2 : 2 viiki. Üleminutitel nõudsid portugallased veel kolmandagi värava ära lugemist, kuid kohtunikud leidsid, et Cristiano Ronaldo jalast väravaraamidesse jõudnud pall väravajoont ei ületanud. Juventuse superstaar otsustas enne kohtuniku lõpuvilet väljakult minema marssida, visates selle käigus ka oma kaptenipaela vihaselt murule.

Aastatel 2000-2008 Portugali koondist esindanud ja selle jooksul ka Ronaldoga koos mänginud Meira sõnul ei saa Ronaldo kaptenina sellist käitumist endale lubada. "Cristiano reaktsioon oli loomulik, kuid koondise kapteni jaoks pole see aktsepteeritav," vahendas Portugali väljaanne Record Meira sõnu. "Ta ei saa visata kaptenipaela maha ning minna mängu ajal riietusruumi. Temasuguse mängija puhul pole see aktsepteeritav."

"Mõistan tema viha ja nõustun temaga, sest värav oli reeglitepärane, aga kohtunikud teevad VAR-ita vigu ning Ronaldo peab näitama eeskuju," lisas 54 korda Portugali koondist esindanud endine jalgpallur.

Ronaldo jagas hiljem selgitusi Instagrami vahendusel. „Ma olen alati andnud ja annan ka edaspidi oma riigi eest endast kõik. See ei muutu kunagi,“ teatas Ronaldo. „Siiski on mitmeid raskeid olukordi, millega on keeruline leppida. Eriti olukordades, kus liiga tehakse kogu Portugali elanikkonnale. Pea püsti ja läheme järgmisele väljakutsele vastu. Edasi, Portugal!“