Kõik fännid ja vihkajad on oodatud ringi kõrvale kaasa elama-karjuma. Meil ei ole Eesti vabavõitluses palju profisportlasi ning see, et need kaks meest on toda lävepakku ületamas, on meie jaoks suureks sündmuseks ja rõõmupeoks!

-65,8 Sten SAAREMÄE (SBG Estonia) vs Renatas BUSKUS (Leedu)

21. oktoobril Saku Suurhallis: Sten Saaremäe (SBG Estonia) vs Renatas Buskus (Leedu).

Mõlema mehe jaoks on see profidebüüt ehk esimene profimatš vabavõitluses. Saaremäe (25-aastane, 177 cm) on pidanud oma amatöörkarjääri jooksul 16 matši (9 võitu, 6 kaotust ja 1 viik). Parimateks tulemusteks Eesti meistritiitel (2015) ja Soome lahtiste meistrivõistluste II koht (2013). Selle kõrvalt on võisteldud ka maadluses ja Brasiilia jiu-jitsus. Buskuse (28-aastane, 170 cm) kohta on vaid teada, et tal on taipoksi taust - ega leedukad väga usinasti infot ei jaga :)

Sten ütleb ise ka paar sõna sekka:

"Tunnen ennast hästi, ainult et kaalulangetamise tõttu on kõht tavapärasemast natukene tühjem. Kui see kõrvale jätta, siis on väga mõnus. Mul on hea meel, et ootamine on lõpuks läbi - matš on kirjas ja loodan, et vastane ka 21. oktoobril kohale tuleb. Füüsiliselt tunnen ennast võimsamana kui kunagi varem. Tööd on kõige selle alla, et asjad saaksid teoks ja oleksime matšiks valmis, pandud tohutult - oleme 100% kiiremad, tugevamad ja rohkem hakkamist täis kui varasemates matšides.

Tahan anda publikule hea šõu ja võidelda välja positiivse tulemuse. Mõtted liiguvad ikka vahel sellele, et nüüd ju profimatš - pikemad raundid ja natukene teine keskkond kui amatööris, kuid samas mõeldes, mis töö on tehtud, milline on nälg ja kui palju oleme tegelikult ennem ringis käinud, siis see teeb mind enesekindlaks. Selle võidu toon ma koju!

Kui 21. oktoobril VILJANDI müts peas, SBG Estonia särk seljas ja naratus näol ringi jalutan, siis teadke, et olen õnnelik, sest saan teha seda, mis mulle südamest meeldib!"

Buskuse mittetäielik rekord Sherdogis (1 võit käesoleva aasta maikuust väidetavalt puudu).

-65,8 Alar HUTROV (SBG Estonia) vs Daniil VESNENOK (Latvia)

21. oktoobril Saku Suurhallis: Alar Hutrov (SBG Estonia) vs Daniil Vesnenok (Läti).

Ka selles matšis on mõlema mehe jaoks tegemist profidebüüdi ehk esimese profimatšiga vabavõitluses. Hutrovil (26-aastane, 173 cm) on seljataga edukas amatöörkarjäär, mille jooksul on ta pidanud 18 matši (11 võitu, 5 kaotust ja 2 viiki). Parimaks tulemuseks Eesti meistrivõistluste II koht (2015). Selle kõrvalt on võisteldud ka maadluses ja Brasiilia jiu-jitsus. Vesnenok (19-aastane, 177 cm) on pidanud erinevatel löögi- ja maadlusaladel amatöörtasemel 19 matši (12 võitu, 6 kaotust ja 1 viik).

Alar ütleb ise ka paar sõna sekka:

"Väike ootusärevus on sees, aga põhimõtteliselt on tunne nagu enne matši ikka - keskendun oma tugevustele ja visualiseerin nende kasutamist. Häälestan end tulevaks psüühiliselt, sest tean, et füüsiliselt on suur töö tehtud ja võit oleneb sellest, kumb seda rohkem tahab. Ja mina olen pikka aega täielikus näljas olnud, st umbes poolteist aastat võistlemata kõvasti trenni teinud. Tahaks juba ringi astuda ja võidelda. Olen juba piisavalt oodanud ja end treeningsaalis, matil ja maastikul treenides ületanud. Nüüd on aeg kõik kokku panna ja näidata, milleks ma võimeline olen."

Huvitav fakt: Saaremäe vastane (Buskus) ja Hutrovi vastane (Vesnenok) on ka omavahel kaks matši pidanud - esimene (oktoobris 2015) jäi viiki ning teise (märtsis 2016) võitis Hutrovi vastane (Vesnenok) II raundis sirge käelukuga.

Nagu minulgi, on Steni ja Alari kodu Tartu spordiklubi Võimla. Ka treenerite rivi ja tiimiliikmete pink on sama pikk ja üle-eestiline:

Vallo Hannus (poks / 3D Treening)
Kristjan Press (maadlus / Englas)
Jorgen Matsi (maasvõitlus / Võimla)
Argo Golberg (ÜKE)
Tauno Koovit (füsioteraapia & meditsiin / Tartu Ülikooli Kliinikum)

Nagu näha, on see nimekiri peaaegu sama, mis minul. Ainsaks erandiks on maasvõitlus, kus minu treeneriks on Ronald Stimmer (3D Treening).

Mida see minu elus muudab?

Esiteks on mul hetkel „kasutada" väga heas vormis treeningpartnerid. Kui vorm on hästi ajastatud, tuleb märgatavalt hästi välja just füüsiline erinevus. Ka meeste motivatsioon matil on märgatavalt teistsugune. Ole sa kui hardcore sportlane tahes, saabuv võistlus annab alati väikese (või suure) lükke juurde - on oluline vahe, kas treenid kusagil kauguses saabuva abstraktse eesmärgi suunas või tead, et kuue nädala pärast, sellel ja tollel kuupäeval, läheb paugutamiseks.

Teiseks aitab kohaliku vabavõitlusskeene elavnemine kaasa ka minu eesmärkide saavutamisele. Mida laiem on ala kandepind Eestis, seda lähemale me UFC-le jõuame.

Kolmandaks on mul lihtsalt hea meel, et tööd on tehtud ja poistel läheb hästi! :)