Tallinna Flora alustas vastasseisu teravalt ning asus 34. minutil Toni Varjundi tabamusest kohtumist juhtima. Omad võimalused avanesid avapoolajal ka Kuressaarel, millest 39. minutil üks ka väravaks vormistati. Kuid mängu sekkus VAR, kes tuvastas, et Kuressaare kapten Märten Pajunurm tegi väravajoonel palli võrku suunates Kristo Hussari vastu vea.

Väljakukohtunik Kristjan-Eric Lääne tühistas VAR-ülevaatuse järel Pajunurme värava ning määras Kuressaare mängijale kollase kaardi. Pajunurmel läks aga antud olukorras katus sõitma ning ta näitas kohtuniku suunas kahte keskmist sõrme. Peakohtunikul jäi Kuressaare palluri vulgaarne reaktsioon märkamata ning mänguga jätkati Flora 1:0 eduseisus kuni poolajapausini.

Teise poolaja alguses hakkas juhtuma. Enne, kui Lääne avavile andis, kutsus VAR-i brigaad vilemehe ekraani ette, et vaadata üle avapoolajal aset leidnud momenti. Otsus saabus kiiresti. Lääne võttis taskust punase kaardi ja saatis Pajunurme enne teise poolaja algust riietusruumi. Pajunurme vulgaarse žesti ja peakohtuniku lõpliku otsuse vahele jäi ligikaudu 25 minutit.

Arvulisse vähemusse jäänud Kuressaarel teisel poolajal Flora vastu püssirohtu ei jagunud. Tallinna klubi lõi veel kaks vastuseta väravat, mille said enda nimele Sergei Zenjov ja Markus Soomets, ning kirjutas tabelisse ülimalt vajaliku 3:0 võidu.

Võidukas Flora tõusis 67 punktiga Premium liigas teisele kohale, kuid mängu vähem pidanud Kalju jääb neist maha vaid ühe punktiga. Paide Linnameeskonda, kes kohtub laupäeval kell 14.30 Tartu Tammekaga, edestab Flora nelja punktiga.