Hiljuti sai avalikuks, et Rovanperä osaleb novembri lõpus Iirimaal Killarney ajaloolisel asfaldirallil. Rovanperä ja tema kaardilugeja Jonne Halttunen võistlevad seal Põhja-Iirimaa sõitja Jason Blacki Toyota Starletiga.

Võistlus toimub vaid veidi vähem kui nädal pärast autoralli MM-hooaja lõppu. See on õhku visanud küsimuse, kas Rovanperä plaanib Toyota koduralli Jaapanis vahele jätta.

Nüüd selgus, et Rovanperä siiski sõidab Jaapanis. Jason Black, kes laenab oma autot Rovanperäle, rääkis selle kogemata välja Dirtfishi veebisaidil antud intervjuus, kirjutab Rallit.fi.

„Kas ma annaksin Kallele nõu? Ma ei usu. Tõenäoliselt annab ta meile nõu! Ta tuleb praktiliselt otse Jaapani MM-ralli finaaletapilt, seega loodame, et saame talle testi korraldada. See oleks hea mõte,“ ütles Black.

Toyota pole Rovanperä osalemist Jaapanis veel ametlikult kinnitanud. Küll on juba teada, et viimasel etapil osaleb teine nende poole kohaga sõitja, Prantsuse äss Sebastien Ogier.

Toyota meeskond peab Hyundaiga põnevat lahingut tootjate MM-tiitli nimel. Kaks etappi enne hooaja lõppu on Hyundai edu vaid 17 punkti.

Jaapani MM-ralli on kavas 21.-24. novembril ning juba nädal hiljem võistleb Rovanperä seega Iirimaal.

MM-ralli eelviimane etapp, milleks on Kesk-Euroopa ralli, algab sel neljapäeval (vaata ajakava siit).