Sellega lõppeb Oconi viieaastane karjäär Alpine`is, kus prantslane tõi meeskonnale 2021. aasta Ungari GP-l ka ajaloo esimese etapivõidu. Lisaks on Ocon jõudnud veel kahel korral poodiumile, kui saavutas 2020. aastal Sakhiris teise ja mullu Monacos kolmanda koha.

„Vormel-1 meeskonnas sõitmine on olnud minu elus märkimisväärne periood. Kuigi olen siin viis aastat täiskohaga võidusõitja olnud, algas mu profikarjäär Enstone’is juba siis, kui olin teismeline, nii et see jääb minu jaoks alati eriliseks kohaks,“ kommenteeris 27-aastane Ocon.

„Meil on koos olnud nii toredaid kui raskeid hetki ning ma olen kindlasti tänulik kõigile meeskonnaliikmetele selle meeldejääva aja eest. Teatan oma edasistest plaanidest peagi, kuid seni keskendun täielikult oma meeskonna aitamisele ja hooaja edukale lõpetamisele,“ lisas Ocon.

Alpine`i tiimijuht Bruno Famin soovis vormelisõitjale edasiseks karjääriks edu. „Soovime esmalt tänada Estebani meie meeskonnale pühendumise eest viimase viie aasta jooksul. Selle aja jooksul oleme tähistanud koos fantastilisi hetki, millest parim saabus 2021. aasta Ungari GP-l meeldejääva võidusõiduga. Meil on 2024. aastal ees veel 16 võistlust, millel on selge eesmärk: jätkata väsimatult meeskonnatööd, et püüda rajal parimaid tulemusi,“ sõnas Famin.

Viimasel Monaco GP-l põhjustas Ocon juba avaringil avarii, kui põrkas kokku tiimikaaslase Pierre Gasly`ga. Famin teatas selle intsidendi järel, et see „ei jää tagajärgedeta“.