Glamuurne Monaco võidusõit sai mitme sõitja jaoks läbi juba esimestes kurvides, sest Kevin Magnussen (Haas) sõitis Sergio Perezile (Red Bull) tagant sisse ning avarii tagajärjel katkestas teinegi Haasi piloot Nico Hülkenberg.

Esimesel ringil klaarisid arveid ka Alpine’i sõitjad, mis lõpetas Esteban Oconi võistluse. Lisaks jäi raja äärde kolmandana startinud Carlos Sainz (Ferrari), kes põrkas avakurvis kokku Oscar Piastriga (McLaren). Hispaanlase auto putitati aga uuesti töökorda ning tänu punasele lipule õnnestus tal võistlust jätkata.

Kordusstardi järel enam midagi põnevat ei juhtunud ning Leclerc kulges võidukalt üle finišijoone, edestades Oscar Piastrit ja tiimikaaslast Sainzi.

Leclercist sai ühtlasi esimene monacolane, kes suutnud kodusel F1 etapil võidutseda.

„Seda tunnet pole võimalik sõnadesse panna. See tähendab minu jaoks ilmselgelt väga palju, sest olen siin võitmisest alati unistanud. Emotsionaalselt oli väga keeruline sõit, sest juba alates 15. ringist lihtsalt lootsin, et midagi nihu ei lähe. Kusjuures mõtlesin sõidu ajal oma isast palju rohkem, kui võistlusest endast. Tänu temale ma siin üldse olen ja võit oli meie ühine unistus,“ meenutas Leclerc pärast triumfi oma varalahkunud isa.

Monaco GP tulemused.

MM-sarja üldarvestuses on Verstappen endiselt 169 punktiga liider. Leclerc kaotab talle 31 ning Lando Norris (McLaren) 56 punktiga.

Hooaja üheksas etapp sõidetakse kahe nädala pärast Kanadas.

Esmaspäeval ilmub ka uus „Ringiga ees“ saade, kus võetakse vormelinädalavahetus kokku. Küsimusi saab saata aadressile: ringigaees@delfi.ee