Eesti poolel kuulusid algkoosseisu Henri Treial, Karli Allik, Renee Teppan, Märt Tammearu, Silver Maar, Robert Viiber ja Andri Aganits. Võõrustajad alustasid matši kindlamalt ja läksid 5:1 juhtima. Siis võttis vastaste loots Pompiliu Dascalu aja maha, kuid see muutust ei toonud ja Eesti jätkas kindlalt, pannes juba serviga vastased surve alla, servides seitse ässa (vastased mitte ühtegi). Luksemburgi pallurid tõid küll kaitses vahepeal raskeid palle üles ning võitsid paar pikemat pallivahetust, aga suures plaanis oli kontroll võõrustajate käes ja nii võideti avageim lõpuks 25:9.

Teises geimis platsile pääsenud Timo Lõhmus alustas kohe serviässaga ja servis kuni seisuni 4:0. Ka teises geimis vastased kordagi tõsiselt ohtlikumaks ei saanud, kuigi eestlastelt lipsas veidi rohkem vigu sisse. Eestlased võitsid geimi lõpuks 25:16. Teises geimis tegi peatreener Alar Rikberg koosseisus ka rohkem vahetusi, esimest korda sel Kuldliiga turniiril pääses platsile temporündaja Marx Aru. Vahetusest sekkusid veel tempodest Alex Saaremaa ja sidemängija Marx Aru ning libero Alari Saar.

Kolmandas geimis eestlased taas vastastele sõnaõigust ei jätnud. Viimane vaatus võideti kodupubliku ees kindlalt 25:11.

Eesti lõpetas põhiturniiri nelja võidu ja kahe kaotusega. Koondise resultatiivseim pühapäeval oli Karli Allik 13 punktiga (+10). Renee Teppan panustas võitu 11 (+10) ja Timo Lõhmus üheksa silma (+7). Luksemburgi poolel vastas Mateja Gajin üheksa punktiga (+5).

Eesti vastuvõtu protsent oli 59 (vastastel 28). Rünnakuid lahendas Eesti 35/56 (63%), Luksemburgil oli vastav näitaja 41%. Eesti servis kokku 15 ässa, külalised mitte ühtegi.

Kõik otsustab Horvaatia ja Hispaania mäng

Eesti koondise saatus sõltub kell 20 algavast kohtumisest Horvaatia ja Hispaania vahel. Kui seni kõik viis mängu võitnud horvaadid saavad kodus ka Hispaaniast jagu, pääseb Eesti neljandana finaalturniirile. Hispaania võiduga on aga nemad viimasena nelja parema seas.

Final Four peetakse 15. - 16. juunini Horvaatias.

Täiendatud kell 21.47: Horvaatia võttis tasavägiselt kulgenud geimidega mängus napi, aga kindla 3:0 (25, 22, 23) võidu. Hispaania kaotus tähendas, et Eestis tõusis neist tabelist mööda neljandaks ja saab mängida Final Four’is.

Eesti koondis mängis Kuldliiga finaalturniiril viimati 2021. aastal. Turniir võideti viimati 2018. aastal. Lisaks Eestile ja Horvaatiale hakkavad esikoha nimel heitlema Tšehhi ja Ukraina.