Pärast veidi rabedat esimest paari punkti läksid võõrustajad Karli Alliku serviseeria vedamisel 8:4 juhtima, järgmisel pallingul servis nurgamees aga auti. Järgmisel servil eksisid omakorda vastased. Geim jätkus suures plaanis eestlaste kontrolli all, aserid olid hädas nii kaitses kui rünnakul. Nii kasvatasid eestlased stabiilselt edu ja lõpuks võideti avageim 25:14.

Teises geimis läks Eesti alustuseks 4:0 ette. Mõnepunktiline vahe püsis geimi keskpaigani, seejärel läksid Alar Rikbergi hoolealused lõplikult eest ära, võites vaatuse 25:15. Kolmandat geimi alustasid innukamalt aserid ning 5:7 kaotusseisus võttis Rikberg aja maha. Kiire paus mõjus meestele hästi, sest sellele vastati 6:1 spurdiga. Sealt edasi kulges mäng juba varasemalt tuttavas vormis, aserid ei suutnud rünnakuid lahendada, eestlased olid paremad nii vastuvõtul, kaitses kui rünnakul ja võtsid lõpuks geimi 25:17. 18:10 seisul sekkus mängu nurgaründaja Tristan Täht, kellele see oli A-koondise särgis debüüdiks ametlikus võistlusmängus.

Renee Teppan tõi Eesti kasuks 16 punkti (+12), Märt Tammearu panustas võitu 11 silma (+8). Henri Treiali ja Karli Alliku kontole kogunes üheksa silma (+9 ja +5). Aserite särgis oli resultatiivseim Elmin Alishanov 8 punktiga (+5).

Eesti vastuvõtt oli 52% ja rünnakuid lahendati 65-protsendilise efektiivsusega. Aserbaidžaanil olid vastavad näitajad 34% ja 35%.

3:0 võiduga hoiab Eesti veel elus võimalusi pääseda Kuldliigas Final Four’i. Selleks tuleb neil põhiturniiril mahtuda kolme parema sekka. Kui esikolmikus lõpetab finaalturniiri korraldaja Horvaatia, pääseb play-off’i ka neljas tiim. Kuna Eestil on all ka kaks kaotust, ei sõltu edasipääs ainult neist, vaid nende kasuks peavad mängima ka mitmed teised kohtumised, mis nii täna, laupäeval kui pühapäeval toimuvad. Eesti lõpetab pühapäeval Kuldliiga põhiturniiri Rakvere spordihallis Luksemburgi vastu. Matš algab kell 17.

Naiskond kaotas taas

Kuldliigas debüteeriv Eesti naiste võrkpallikoondis sai tabelisse viienda kaotuse. Sarnaselt meestele oli ka nende tänaseks vastaseks Aserbaidžaan. Bakuus toimunud kohtumise võitsid aserid 3:0 (21, 12, 20).

Eesti resultatiivseim oli Kristiine Miilen 10 punktiga (+4), Liis Kiviloo ja Silvia Pertens lisasid kuus silma. Võitjate poolel tõi Ulkar Karimova 15 silma (+11).

Eesti naiskond lõpetab Kuldliiga hooaja laupäeval, kui kell 17 algavas matšis kohtutakse Austriaga.