Viimaste aastate ahistamisskandaalid ja spordieetikat puudutavad juhtumid jalgpallis, kergejõustikus, maadluses, iluuisutamises, iluvõimlemises ja mujal on Eesti spordis tekitanud vajaduse ühtse spordieetika reeglistiku ning ühise kaebuste ja vaidluste lahendamise korra järele.

„Spordi eetikareeglid vajavad korrastamist ja muutmist. Võtsime viimasel spordikongressil (eelmisel aastal - toim) vastu suuna, et neid tuleb korrastada ja kaasajastada. Olime siiani harjunud, et tegeleda tuleb ainult dopinguga, aga üha rohkem on päevakorrale kerkinud ka erinevaid kokkuleppemängudega ja väärkäitumistega seotud kaasusi, mis tihtipeale on välja jõudnud tavalise kohtusüsteemini, kus asjade käsitlemine on kohmakas ja aeganõudev, kuid millega me saaks väga hästi ka ise [spordi sees] hakkama,“ rääkis tänase Eesti olümpiakomitee Täiskogu istungi avasõnades EOK president Urmas Sõõrumaa.

Loe, kuidas põhjendas spordikohtu loomise vajadust Siim Sukles, millega see asutus konkreetselt tegelema hakkab ning millised on võimalikud karistused spordieetika reeglite rikkujatele!