Tallinnas sündinud ja Kristiines üles kasvanud Drell arenes korvpalliväljakul jõudsalt ning tõusis 15-aastaselt välisklubide radarile, kirjutab ERR Sport. Kosilasi oli nii Itaaliast kui Hispaaniast, aga eestlane sõlmis 2016. esimese välislepingu Saksa tippklubi Brose Bambergiga ja siirdus 2019. aastal Itaaliasse Pesarosse, kuid järgnevad aastad olid tema jaoks mustad.

Eestlane vahetab agenti ja saab 2022. aasta algul üllatuslikult kutse Ameerika G-liiga klubist Windy City Bulls. Palgad ja olme on Põhja-Ameerika tugevuselt teises sarjas küll NBA-ga võrreldes kasinamad, aga see on soodne hüppelaud kõrgeimale tasemele.

Windy City on kuulsa Chicago Bullsi tütarklubi ja eestlane saab seal üheks põhimängijaks. Isiklikult täitub Drelli jaoks suur unistus aga täpselt aasta ja 11 kuud pärast USA-sse kolimist, kui ta saab kutse Windy City Bullsi peatreeneri kabinetti ja talle pakutakse kahepoolset lepingut.

Eesti aja järgi 15. märtsi varahommikul teebki tol hetkel 23-aastane Henri Drell ajalugu, olles Martin Müürsepa järel teine eestlane NBA-s, kui tuleb tema debüütmäng Los Angeles Clippersi vastu.

„Sind hoitakse nagu kuldmuna seal. Inimesed on vastutulelikud ja superstaarid eriti veel, need on väga normaalsed vennad,“ sõnab Drell, lisades, et näiteks Bullsi mängumees Andre Drummond on tema hea sõber.