Paariaastase vaheaja järel esimese ametliku võistluse teinud Mäkärainen sai esmaspäeval sõidetud 7,5 km pikkusel sprindivõistlusel neljanda koha. Soomlanna näitas suusarajal head kiirust, kuid neli trahvi röövisid tema medalivõimaluse.

Kulla võitis Soome koondislane Erika Jänkä, kes edestas Sonja Leinamot 8,5 sekundiga. Kolmas oli koondise esinumber Suvi Minkkinen, kes kaotas võitjale 39,5 sekundiga. Kui Jänkä tegi kaks möödalasku, siis nii Leinamo kui Minkkinen pidid sõitma kolm trahviringi.

Mäkärainen kaotas Jänkäle minuti ja üheksa sekundiga ehk medal jäi temast poole minuti kaugusele.

Laupäeval lõi Mäkäräinen kaasa ka teatevõistlusel, kus saavutas Kontiolahti võistkonnaga hõbemedali. Kulla võitnud Ahvenisto naiskonda kuulusid Erika Jänkä, Noora Keränen ja Sonja Leinamo.

Yle andmetel otsustas Soome laskesuusalegend Kontiolahtis kaasa lüüa, kuna võistlused korraldas tema koduklubi Kontiolahti Urheilijat.

Mäkäräinen võitis oma eduka karjääri jooksul kolmel korral MK-sarja ja tuli 2011. aastal jälitussõidus maailmameistriks. Tippsportlase karjääri lõpetas Soome kõigi aegade edukaim laskesuusataja 2020. aasta kevadel. Pärast seda on Mäkärainen osalenud erinevatel suusavõistlustel, aga laskesuusa omadel mitte.