Kuna üks suurejoonelisemaid Eestis toimuvaid võitlusspordisündmusi pole enam mägede taga, siis on paslik tutvust teha peamatšides osalejatega ja tuua lugejateni paar huvitavat fakti.

Kristjan Tõniste vs Kacper Wydrowski

Kacper Wydrowski (24) on vabavõitluse Poola meister (2022), kelle amatöörkontol on 9 võitu (1 nokaut, 3 alistust, 5 otsust) ja 1 kaotus (otsus). Poola meistritiitlini jõudmiseks tuli mehel ühe päeva jooksul pidada 5 võidukat matši. Tegemist on noore talendiga, kes - nagu Tõniste - teeb Rajul oma esimese profimatši.

Kristjan Tõniste (30) on vabavõitluse amatöörspordi Euroopa meistrivõistluste hõbe ja maailmameistrivõistluste pronks. Ta on esimene eestlane, kes jõudnud täiskasvanute MMil medalini. Enne 2021. aastal toimunud karjäärimuutust pühendas Tõniste oma elu judole, milles jõudis maailma kümne parima hulka. MMA rahvusvahelistel tiitlivõistlustel matše nii nokaudi kui alistusega võitnud Tõniste sõnutsi tunneb ta, et võttis amatöörspordist maksimumi ning nüüd on aeg uuteks väljakutseteks. Tegemist on kõige kõrgema tasemega MMA amatöörsportlasega Eestis, kes suundumas täna profisporti.

Kristjan Tõniste vs Kacper Wydrowski

Maikel Astur vs Kamil Smetoch

Kamil Smetoch (23) tuleb Rajule pidama oma teist profimatši - esimese profimatši võitis ta novembrikuus alistusega (tagantkägistus). Amatöörspordis on Smetoch kahel korral välja võidelnud Poola meistritiitli (2023 - kolm võidukat matši, 2022 - neli võidukat matši) ning kokku on tema amatöörkontol 13 võitu ja 4 kaotust. Poolakas on tugev võitleja nii löögivahetustes, maadluses kui ka maasvõitluses, kus tema sportlikku arengut märgib ka Brasiilia jiu-jitsu lilla vöötase.

Maikel Astur (27) on kikkpoksi Euroopa meistrivõistluste hõbe ja maailmameistrivõistluste pronks. Kuuludes Eesti kikkpoksi paremikku läbi aegade, on ta profina kogunud 25 võitu (neist 13 nokaudiga), 9 kaotust ja ühe viigi. Kuigi tegemist on väga kogenud püstivõitlejaga, kelle trumbiks on teravad ja täpsed põlvelöögid, võitis Astur oma esimese profimatši hoopis alistusega (tagantkägistus). „Minu siht on jõuda vabavõitluse profispordi tippu,“ võtab Astur oma eesmärgi lühidalt kokku.

Maikel Astur vs Kamil Smetoch

RAJU faktid #1:

Kui asusime Eesti võitlejatele vastaseid otsima, siis poolakatega kontakti saades küsiti Tõnistet ja Asturit oma meestele Wydrowskile ja Smetochile vastasteks nimeliselt - Eesti sportlasi nähakse oma karjääri edendamisel oluliste verstapostidena ning Poola tiimi usk enda meeste edusse on suur.

RAJU faktid #2:

Kümme aastat tagasi, kui toimus eelmine sündmus - RAJU 14 - olid peamatšides Eesti võitlejate Henri Hiiemäe ja Alik Tseiko vastasteks samuti Poola sportlased. Matšid olid tasavägised ning kui Hiiemäe võitis oma matši kohtunike enamuse otsusega (üks kohtunik andis viigi, kaks andsid võidu Hiiemäele), siis Tseiko kaotas oma matši kohtunike jagatud otsusega (üks kohtunik andis võidu Tseikole, kaks andsid võidu vastasele). Tseiko vastane - Bartosz Fabinski - tegi oma järgmise matši aga juba UFCs.