The League V võitlusürituse seitsmenda matšina (kokku oli matše kümme) peetud õhtu ainus MMA matš lõppes kiirelt. Kolmest viieminutilisest raundist kaks jäid täiesti üle, isegi avaraundi lõpukella ei kuuldud, sest Astur tegi leedukaga kiirelt sotid selgeks.

Paar päeva varem Delfi videoloos välja hüüdud eesmärk nokauteerida vastane löökidega ei täitunud, lõpp oli hoopis klassikalisema MMA lõpu moodi: alistus tagantkägistusega.

„Tundsin, et tegin talle low-kick’iga liiga, tal oli juba jalg valus. Mõtlesin, et jätkan low-kick’iga ja teadsin, et kui ta maha kukub, pean nii või naa maas ground-and-poundima (maas olles lööma - toim) teda. Natuke tormasin, läksin liiga elevile. Oleksin võinud teda natuke rohkem kontrollida, aga kuulsin, et kui ma tabasin, võttis ta selle häälega vastu. Mõtlesin, et davai, annan täiega kuuma, ühel hetkel ta peab lõpetama,“ rääkis Astur, kes hindas oma sooritust ringis 10 palli süsteemis 5-ga.

Nokaut ja nii väike hinne, kuidas nii? „Lõpetus on väga hea. Kägistus on hea - pettekas järgmisteks fight’ideks, aga pigem rabistasin liialt.“

Lapinskas toodi Asturile vastaseks alles neljapäeval. Veel 17. oktoobril hüüdis The League Asturi vastaseks välja lätlase Martins Spridzansi nime. 26. oktoobril teatati järgmine vastane, kelleks oli Moldova võitleja Ixari Nicolai - ei saanud temagi tulla, põhjuseks viisaprobleemid. Leedukas leiti Asturile neljapäeval.

Vaata matši tipphetki ja Asturi pikemat intervjuud videost!

Maikel Astur - Lukas Lapinskas