Oma selle aasta esimese katsevõidu saanud Al-Attiyah (Prodrive Hunter T1+) edestas minuti ja 51 sekundiga prantslast Guerlain Chicherit (Toyota Hilux Overdrive) ja 1.58-ga argentiinlast Juan Cruz Yacopinit (Toyota Hilux Overdrive). Ralli üldliider, kohalik sõitja Yazeed Al Rajhi (Toyota Hilux Overdrive) oli neljas (+2.00).

Kokkuvõttes möödus Al-Attiyah üldarvestuses teist kohta hoidnud Carlos Sainzist (Audi RS Q e-tron), kes täna piirdus 28. ajaga ja kaotas Al-Attiyahile 9 minutit ja 2 sekundit. Al-Attiyahi kaotus Al-Rajhile on kokkuvõttes 9.03, Sainzi kaotus kasvas 11 minutile ja 31 sekundile. Neljandat kohta hoiab rootslane Mattias Ekström (Audi RS Q e-tron; +22.58).

Leedu - Eesti rallipaar Benediktas Vanagas - Kuldar Sikk (Toyota GR DKR Hilux) lõpetasid ralli ühe lühima katse 17. ajaga (+7.25) ning jätkavad kokkuvõttes 14. kohal (+1:14.43).

Kahe katkestamise tõttu rallit väljaspool võistlusarvestust sõitvad Urvo Männama ja Risto Lepik piirdusid täna 137. ajaga, jäädes Al-Attiyahi ajast maha 1:01.47-ga.

„Uskumatu, kui palju peab inimene läbi elama, et tunda rõõmu väikestest asjadest,“ raporteeris Männama Rally Raid Estonia tiimi Youtube’i kanalil päeva kokku võtvas videos.

„Lõpetasime täna üle pika aja Dakari katse. Alguses juhtus väike tehniline viperus jälle, aga me lahendasime selle ära ja sattusime loomulikult kottpimedas düünidesse. Aga me olime selleks valmis - meil olid tuled ja rehvirõhud olid madalad. Kokkuvõttes oli väga okei. Kõik toimis. Kulgesime rahulikult raja läbi. See polnud kindlasti mingi võidusõit, aga me oleme siin praegu lihtsalt selleks, et protsessi nautida. Hetkel tundub, et kannatab homme jälle peale minna. Saime täna natuke julgust juurde. Vaatame, mis elu toob. Meie safari Saudi Araabias jätkub!“

Homme ja ülehomme sõidetakse Dakari rallil kahepäevane maratonkatse pikkusega 532 km. Homme kella 16-ks peavad ekipaažid jõudma endale lähimasse laagrisse (8-st võimalikust), kus öö jooksul autosid putitada ei tohi. Rallit jätkatakse sealt, kus maratonkatse esimesel päeval pooleli jäi, hommikul kell 7.