Ajad on veel esialgsed, mistõttu ei saa nende hetkel protokollis olevat 27. kohta kivisse raiuda. Üldarvestuses tõusid Vanagas ja Sikk 14. kohale. Kaotust kohalikule mehele, samuti Toyotaga sõitvale Yazeed Al Rajhile (Overdrive Racing) on kogunenud 1:07.18.

„300-kilomeetrine katse ei tundunud pikk, kuid korraldajate hoiatus, et võib juhtuda vigu, sai teoks. Tegime palju navigeerimisvigu. Kui sa sõidad valele poole, ei saa midagi teha, aega läheb raisku,“ kommenteeris Vanagas oma Facebooki lehel.

„Pärast finišit ütlesin Kuldarile, et tahan selle päeva unustada. Ta ütles, et me peaksime sellest õppima - see on õige lähenemisviis. Halb päev, aga mitte maailma lõpp. Me veel heastame selle. PS! Mu kaks viimast Dakari rallit lõppesid neljandal päeval - sellest perspektiivist vaadates oli isegi positiivne päev!“

Teist kohta hoiab üldarvestuses Carlos Sainz (Team Audi Sport), kes sai täna neljanda katseaja (+4.58). Al Rajhi kaotas Loebile teisena minuti ja 8 sekundiga, kolmas oli Katari rallimees Nasser Al-Attiyah (Nasser Racing) minuti ja 22-sekundilise kaotusega. Üheksakordne WRC maailmameister Loeb on kokkuvõttes kuues (+23.50).

Kui eile sai kaheksanda aja kirja Vanagas, siis täna oli kaheksas teine leedukas Vaidotas Zala (X-Raid Arijus Team), kel sõiduvahendiks Mini John Cooper Works. Üldarvestuses leiab Zala üheksandalt kohalt (+32.42). Zala parim aeg pärineb sellel Dakaril esimeselt etapilt, mil ta oli neljas.

Vanagasega samas tiimis ja samuti Toyota GR DRK Hiluxiga sõitvad Vladas Jurkevicius ja Aisvydas Paliukenas pole täna veel finišisse jõudnud. Eilse etapi järel hoidsid nad kokkuvõttes 43. kohta (+2:23.00).

Homme on Dakaril kavas 118-kilomeetrine etapp. Neljapäeval ja reedel sõidetakse kahepäevane maratonkatse (572 km). Kahe päeva vahel hooldusala ei ole. Auto parandamiseks võib kasutada vaid endal kaasas olevaid vahendeid või laenata neid lahketelt konkurentidelt.