Üheks mõjuvaks põhjuseks katkestamisel oli turvalisus, sest oli näha, et neid nii-öelda uue auto muresid kohapeal lõplikult lahendada ei õnnestu, kirjutab ERR Sport.

Ausmehe sõnul on aga varuosad teel Saudi Araabiasse ning see jätab õhku võimaluse, et Männama ja Lepik saavad rallit testikilomeetrite kogumiseks siiski jätkata.

„Veel ei saa midagi kindlat öelda, aga olles nüüd mõni hetk tagasi Urvoga rääkinud, siis nad pole veel lennupileteid koju ostnud, sest varuosade toomine pani erinevad rattad pöörlema. Küll aga ei saa meie mehed antud olukorras sport rally-süsteemis jätkata, kuid kui on juba kohale mindud, siis on iga testikilomeeter kuldaväärt hinnaga,“ jätkas Ausmees.

„Kõik õppetunnid on väärtuslikud ning ma tean, et Urvol ja Ristol on meeletu võitlejahing, et nemad niisama käega ei löö ega jäta midagi pooleli,“ lisas Ausmees.

Kuldar Sikk, kes on kaardilugejaks leedukale Benediktas Vanagasele (Toyota GR DKR Hilux), saavutas tänasel kolmandal etapil (733 km) kõrge üheksanda koha. Leedu ja Eesti ekipaaž kaotas etapivõidu teeninud Lucas Moraes-Armand Monleonile (Toyota Gazoo Racing) 11 minuti ja 26 sekundiga.

Üldliider on Saudi Araabia rallimees Yazeed Al-Rajhi (Overdrive Racing). Carlos Sainz (Audi) kaotab talle kokkuvõttes 29 sekundiga. Vanagas ja Sikk tõusis tänasega 15. kohale (+38.25).